Historic Formula 2

Historic Formula 2

De spectaculaire klasse Historic Formula 2, voor Formule 2-auto’s en Formule Atlantic-bolides uit de jaren 1967 – 1978, herinnert aan de glorietijd van de Formule 2.

De Historic Formula 2 is een ‘oude bekende’ voor bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort. De serie kijkt terug op de successen van de Formule 2 in de jaren ’60 en ’70. Niki Lauda, Jody Scheckter en Keke Rosberg behoren tot de wereldkampioenen Formule 1 die via de Formule 2 doorgroeiden naar de eredivisie van de autosport.

De Historic Formula 2 voelt zich thuis op Circuit Zandvoort. In 1967 en 1968 was het circuit immers het decor van races van het Europees kampioenschap Formule 2. Niemand minder dan Jacky Ickx zegevierde in 1967. In 1968 werd op het circuit van Zandvoort één van de spannendste Formule 2-races ooit verreden. Jean-Pierre Beltoise won, 0,06 seconde voor Henri Pescarolo. Richard Attwood volgde 0,08 seconde later als derde!

De Historic Formula 2 staat garant voor een mooi, supersnel startveld. De rondetijden zijn maar een paar seconden minder snel dan van het FIA Masters Historic Formula One Championship. Het startveld wordt gedomineerd door de bekende merken March, Brabham en Chevron.