Tijdschema

Tijdschema

DTM was in de jaren ’80 en ’90 zeer succesvol met iconische bolides zoals de BMW M3 en BMW 635 CSI, Mercedes 190 EVO, Ford Sierra Cosworth en Alfa 155 V6.


De Formule 1 keert terug op Circuit Zandvoort! Het FIA Masters Historic Formula One Championship laat de gouden tijden van de Formule 1-races op het duinencircuit herleven. Aan de start verschijnen Formule 1-auto’s uit de periode 1968 tot 1985, tevens het laatste jaar van de Grand Prix van Nederland.


De Historic Grand Prix Zandvoort 2018 is het toneel van een bijzondere primeur: de eerste races van de gloednieuwe FIA Historic Formula 3 European Cup. De FIA-klasse voor Formule 3-auto’s uit de periode 1971 – 1984 komt jaarlijks slechts één keer in actie, op ‘ons’ Circuit Zandvoort.


In de jaren 1958 – 1963 was de Formule Junior dé formulewagenklasse voor talentvolle rijders die Formule 1-coureur wilden worden. De hoog aangeschreven FIA Lurani Trophy haalt herinneringen op aan deze prachtige klasse.


De klasse Pre ’66 Touring Cars biedt een fraai overzicht van de toerwagens die tot 1966 de dienst uitmaakten. Het startveld is zeer divers, van Mini Cooper S tot en met Ford Falcon en Ford Mustang. De Ford Lotus Cortina, destijds enorm succesvol in de autosport, ontbreekt uiteraard niet.


De spectaculaire klasse Historic Formula 2, voor Formule 2-auto’s en Formule Atlantic-bolides uit de jaren 1967 – 1978, herinnert aan de glorietijd van de Formule 2.
De Historic Grand Prix Zandvoort doet veel bezoekers een groot plezier met de terugkeer van de klasse voor 500 cc Formule 3-auto’s. De aandoenlijk ogende auto’s uit de periode 1946 – 1961 spreken tot de verbeelding. De coureurs zitten meer ‘op’ dan ‘in’ hun auto, zodat u hen goed aan het werk kunt zien.De Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt elk jaar nieuwe raceklassen die zich graag komen voorstellen aan de tienduizenden toeschouwers. Dit jaar maakt de spectaculaire Tourenwagen Classics, met DTM-auto’s uit de jaren ’80 en ’90, zijn debuut!


Het FIA Masters Historic Sports Car Championship is het domein van de prototypes en GT’s die in de jaren ’60 en de eerste helft van de jaren ’70 in actie kwamen tijdens onder meer de 24 uren van Le Mans. Kippenvel!De Formule 1 keert terug op Circuit Zandvoort! Het FIA Masters Historic Formula One Championship laat de gouden tijden van de Formule 1-races op het duinencircuit herleven. Aan de start verschijnen Formule 1-auto’s uit de periode 1968 tot 1985, tevens het laatste jaar van de Grand Prix van Nederland.


Het NK GT & TC is het Nederlands kampioenschap voor toerwagens en GT’s uit de periode 1966-1981. Het NK GT & TC behoort elk jaar tot de raceklassen met de grootste startvelden, met circa 55 auto’s aan de start!


De Historic Grand Prix Zandvoort 2018 is het toneel van een bijzondere primeur: de eerste races van de gloednieuwe FIA Historic Formula 3 European Cup. De FIA-klasse voor Formule 3-auto’s uit de periode 1971 – 1984 komt jaarlijks slechts één keer in actie, op ‘ons’ Circuit Zandvoort. Mis het niet!


D
= demonstratie
VT
= vrije training
K
= kwalificatie
R
= race