Zeer geslaagde tweede dag Historic Grand Prix Zandvoort

Zeer geslaagde tweede dag Historic Grand Prix Zandvoort

Fraaie zomerse omstandigheden, schitterende auto’s, een fantastische sfeer en een talrijk aanwezig publiek: dat waren de ingrediënten die ook van de tweede dag van de Historic Grand Prix Zandvoort een groot succes maakten. Al vroeg in de ochtend klonk het geluid van de toerwagens en GT’s door de Zandvoortse duinen, terwijl ook de historische formulewagens, sportwagens en motorfietsen op het asfalt hun opwachting maakten. Rond het middaguur waren er enkele indrukwekkende demonstraties, waaronder een adembenemend optreden van ondermeer Gijs van Lennep en Jan Lammers, de beide Nederlandse Le Mans-winnaars, die met respectievelijk de Porsche 917/20 Can-Am en de Porsche 917 Kurzheck in actie kwamen. Ook Porsche-ontwerper Harm Lagaaij en Paul van Splunteren, directeur van Pon Porsche Import, reden elk een van de fraaie historische Porsche-raceauto’s. Later in de middag was de BMW Centenary Trophy BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL een van de hoogtepunten van de dag. Tevens werden vandaag al de eerste Tudor Heritage Chrono Winners Edition, het speciaal voor de Historic Grand Prix Zandvoort vervaardigde horloge, uitgereikt aan de winnaar van de Masters Pre-’66 Touring Cars-race. Met het einde van het raceprogramma om 18.40 zijn de activiteiten van de zaterdag nog lang niet ten einde, want op zaterdagavond volgt de traditionele en populaire parade van raceauto’s van het circuit naar het stadscentrum van Zandvoort. Morgen, zondag 4 september, staan van 9.00 tot 17.35 uur in totaal nog negen wedstrijden en vier demonstraties op het programma.  

 

Gassan Diamonds reikt tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort een Tudor Heritage Chrono uit aan de winnaars van iedere raceklasse. Andy Wolfe en Michael Gans wonnen de wedstrijd van de Pre ’66 Touring Cars en hadden de primeur om deze prijs als eerste in ontvangst te nemen.

Zandvoort 2-4.09.2016. Historic Grand Prix Photo:©Essayprodukties.nl

Ter ere van het 100-jarig bestaan van BMW Group en de vijftigste verjaardag van de BMW 2002, organiseerde BMW een bijzondere race: de ‘BMW Centenary Trophy: BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL’.

Er stonden zaterdag in totaal tien races op het programma, waaronder de spectaculaire FIA Lurani Trophy voor Formule Junior-auto’s.

Zandvoort 2-4.09.2016. Historic Grand Prix Photo:©Essayprodukties.nl

Daarnaast waren er drie demonstraties. De Porsche demonstratie – met unieke raceauto’s uit het Porsche-museum – leverde veel belangstelling op.

De FORCE verzorgde een demonstratie met diverse Formule 1-auto’s, waaronder een ex-Michael Schumacher Benetton B192.

De Historic Grand Prix Zandvoort beleeft morgen op Circuit Park Zandvoort haar laatste dag. Het programma begint om 09:00 uur.