Zandvoortse wethouder: “Zandvoort heeft de Historic Grand Prix in zijn hart gesloten”

Zandvoortse wethouder: “Zandvoort heeft de Historic Grand Prix in zijn hart gesloten”

Gerard Kuipers, wethouder Toerisme en Economie in Zandvoort, is enthousiast over de Historic Grand Prix Zandvoort. “De sfeer van het evenement proef je ook in het dorp. De Historic Grand Prix Zandvoort zet Zandvoort nadrukkelijker op de internationale kaart en is goed voor de lokale economie.”

De vijfde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 2, 3 en 4 september.

De Historic Grand Prix Zandvoort beperkt zich niet tot het terrein van Circuit Park Zandvoort. Op zaterdagavond genieten duizenden toeschouwers van de parade met raceauto’s door de straten van Zandvoort. Circuitbezoekers met een klassieke auto kunnen parkeren op de ‘Classic Car Parking’ op de Zandvoortse wandelboulevard. “Dat vind ik mooi aan het evenement”, aldus Kuipers. “Samen met de parade komt ook de goede sfeer van de Historic Grand Prix Zandvoort naar het dorp. Inwoners van Zandvoort en (bad)gasten worden bij het evenement betrokken. Je ziet jong en oud genieten.”

_MG_9462

De gemeente Zandvoort en de inwoners van de badplaats houden van de Historic Grand Prix Zandvoort. De wethouder: “Ik denk dat de Zandvoorters het een prachtig evenement vinden, zeker ook gezien het relaxte karakter. We zijn trots op de prachtige Historic Grand Prix Zandvoort en we hebben het evenement in ons hart gesloten.”

Goed voor Zandvoort

Het driedaagse race- en demospektakel is goed voor de bekendheid van Zandvoort in binnen- en buitenland en draagt bij aan de lokale economie. Kuipers: “De Historic Grand Prix Zandvoort heeft een grote toegevoegde waarde voor Zandvoort. Bezoekers en betrokkenen bij het evenement gaan het dorp in om daar bijvoorbeeld te eten en/of te overnachten. Rond de rijdersparade organiseren horecaondernemers op verschillende locaties muziekpodia. Zo blijft het op zaterdagavond lang gezellig.”

Goede samenwerking

Op 2, 3 en 4 september staat Zandvoort drie dagen lang in het teken van de Historic Grand Prix Zandvoort. De samenwerking tussen de gemeente en Circuit Park Zandvoort verloopt uitstekend, benadrukt Kuipers. “Circuit Park Zandvoort organiseert het evenement, inclusief de parade en de Classic Car Parking. De gemeente helpt om dit allemaal mogelijk te maken.”

Een mooi voorbeeld van het enthousiasme vanuit de gemeente is de, op zich al unieke, rijdersparade door de straten van Zandvoort. Na de eerste editie stelde de Zandvoortse burgemeester Niek Meijer voor om voortaan twee ronden door het dorp te rijden, in plaats van één. Sindsdien kunnen de duizenden bezoekers én de deelnemers dubbel genieten van dit bijzondere programma.