Zandvoorts Museum haakt in op Historic Grand Prix Zandvoort met overzicht Grand Prix-winnaars

Zandvoorts Museum haakt in op Historic Grand Prix Zandvoort met overzicht Grand Prix-winnaars

Ter gelegenheid van de Historic Grand Prix Zandvoort richt het Zandvoorts Museum een tentoonstelling in over alle winnaars van de Zandvoortse Grand Prix-races in de periode 1948-1985. De ‘Hall of Fame’ is te bezichtigen van 21 augustus tot 4 oktober 2015. De Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus.

Het circuit van Zandvoort werd op 7 augustus 1948 geopend. Naar schatting 80 duizend toeschouwers zagen hoe Prins Bira van Siam de eerste race op zijn naam schreef. Op 17 augustus 1952 schreef het circuit weer geschiedenis. Alberto Ascari won met zijn Ferrari de eerste Zandvoortse Grand Prix die meetelde voor het Formule 1 wereldkampioenschap. Tot en met 1985 was het circuit van Zandvoort vervolgens de thuisbasis van 30 Formule 1 Grand Prix’. Niki Lauda (McLaren) won de laatste editie.

Het Zandvoorts Museum wordt van 21 augustus tot 4 oktober ingericht als ‘Hall of Fame’ van alle Grand Prix-winnaars op het circuit van Zandvoort. De tentoonstelling ‘Van Bira tot Lauda’ toont spectaculaire beelden van de coureurs die op het duinencircuit zegevierden. Denk bijvoorbeeld aan Jim Clark, Juan Manuel Fangio, Jackie Stewart, James Hunt en Alain Prost.

Voor meer informatie: www.zandvoortsmuseum.nl.

Parade
Op een kleine steenworp afstand van het Zandvoorts Museum vindt op zaterdagavond 29 augustus de traditionele rijdersparade plaats. Vanaf circa 19.00 uur rijden deelnemers aan de Historic Grand Prix Zandvoort met hun formuleauto, toerwagen of GT door het centrum van Zandvoort. De duizenden toeschouwers kunnen de deelnemende auto’s na afloop bekijken en fotograferen in de Kerkstraat, de Haltestraat en op het Kerkplein.

Classic Car Parking
De Zandvoortse boulevard speelt vanaf dit jaar ook een mooie rol tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Bezoekers van het evenement die met een klassieke auto komen, zijn welkom op de Classic Car Parking op de boulevard tussen het Holland Casino en het Palace Hotel. Dit gebied wordt op 28, 29 en 30 augustus een openluchtmuseum van auto’s met een bouwjaar tot en met 1985. Klassieke autobussen verzorgen een shuttledienst tussen de Classic Car Parking en de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort. Parkeren op de Classic Car Parking kost tien euro per auto per dag, E-tickets zijn te koop via www.historicgrandprix.nl.