Unieke collectie BMW Classic maakt indruk tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

Unieke collectie BMW Classic maakt indruk tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

In samenwerking met BMW Nederland presenteerde BMW Group Classic tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort raceauto’s uit de rijke autosporthistorie van BMW. 52.500 bezoekers genoten van de unieke verzameling. De museumstukken waren zowel in het rennerskwartier als op het circuit te bewonderen. Daarnaast konden bezoekers kennismaken met de nieuwe BMW 7 Serie.

BMW Group Classic nam uiteenlopende raceauto’s mee naar de Historic Grand Prix Zandvoort. De Le Mans-winnende BMW V12 LMR werd geflankeerd door een March-BMW 782 Formule 2, een BMW M1 Procar door een Chevron BMW B21 sportscar. Niet alleen de raceauto’s waren BMW-klassiekers. Het sportieve erfgoed werd bestuurd door coureurs met een BMW autosportverleden. Tijdens de BMW High Speed Demo Laps namen autosportcoryfeeën zoals Toine Hezemans, Jan Lammers, Steve Soper en Marc Surer het BMW stuurwiel in handen. BMW-hoofdontwerper Adrian van Hooydonk gaf ook acte de présence en kroop achter het stuur van zijn eigen BMW 1800 TI/SA.

Ook de Brabham BMW BT52, waarmee Nelson Piquet in 1983 als eerste met een Formule 1-auto voorzien van een turbomotor de wereldtitel behaalde, werd 32 jaar na de toenmalige Grand Prix van Nederland in het rennerskwartier getoond. Even verderop toonde BMW in de sfeervolle ambiance van de Paddock Club de nieuwe BMW 7 Serie.

IMG_9998

“Geslaagd evenement”

Peter Haug, Marketing Director van BMW Group Nederland: “De Historic Grand Prix Zandvoort is een geweldig evenement, waarin de hoogtijdagen van de autosport en legendarische raceauto’s weer tot leven komen. Het bood ons een prachtig podium om genodigden en het publiek op een sfeervolle manier kennis te laten maken met de rijke autosporthistorie van ons merk en de unieke collectie van BMW Group Classic. Het was een bijzonder weerzien voor de rijders, die vele jaren later met hun raceauto herenigd werden. We kijken terug op een geslaagd evenement en geven dit volgend jaar graag een vervolg.”