Triumph Competition & British HTGT geniet van Historic Grand Prix Zandvoort

Triumph Competition & British HTGT geniet van Historic Grand Prix Zandvoort

De klasse Triumph Competition & British HTGT kijkt terug op een meer-dan-geslaagd debuut tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Deelnemer en woordvoerder Marcus Weidenbach: “We hadden het niet alleen op het circuit naar onze zin. De helft van onze rijders heeft aan de parade door de straten van Zandvoort deelgenomen. Heel bijzonder om mee te maken!”

De deelnemers aan de klasse Triumph Competition & British HTGT namen niet alleen in grote getale deel aan de Historic Grand Prix Zandvoort, ze zorgden ook voor een zeer gevarieerd startveld. In totaal kwamen er bijna 40 Britse sportauto’s uit de periode 1957 – 1975 in actie. Naast een scala Triumphs en MG’s, van onze eigen MG Competitions, bestond het sympathieke startveld onder meer uit enkele TVR’s, Jaguars E-type, een Marcos 1800 en een voor velen onbekende Warwick GT 350.

Veel belangstelling

De raceklasse trok veel belangstelling van bezoekers, constateerde Weidenbach. “Toeschouwers zijn geïnteresseerd in onze auto’s. Daarnaast is het voor ons leuk om voor zoveel mensen te rijden. Er komt veel publiek op het evenement af.”

De Triumph Competition & British HTGT kreeg zelfs bezoek uit het buitenland. Weidenbach: “Onze klasse maakt deel uit van het Duitse TR Register, met ruim 1.000 leden. 25 leden zijn naar Zandvoort gereisd om onze races te zien en het evenement te beleven.”

Volgend jaar is de klasse weer van de partij, wat Weidenbach en zijn collega-deelnemers betreft. “De sfeer is super. We hebben het erg naar onze zin gehad.”