Tourenwagen Classics

Tourenwagen Classics

De Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt elk jaar nieuwe raceklassen die zich graag komen voorstellen aan de tienduizenden toeschouwers. Dit jaar maakt de spectaculaire Tourenwagen Classics, met DTM-auto’s uit de jaren ’80 en ’90, zijn debuut!

De DTM was in de jaren ’80 en ’90 zeer succesvol en geliefd. Dit waren de jaren van iconische bolides zoals de BMW M3 en BMW 635 CSI, Mercedes 190 EVO, Ford Sierra Cosworth en Alfa 155 V6. De bolides werden bestuurd door even iconische coureurs van het kaliber Bernd Schneider, Klaus Ludwig en Kurt Thiim. Niet alleen deze auto’s, maar ook enkele supersterren uit die tijd komen in actie in de klasse Tourenwagen Classics! Afgelopen jaar kwamen onder meer Klaus Ludwig, Kurt Thiim, Roland Asch en Altfrid Heger in actie en genoten met volle teugen van hun nieuwe kennismaking met een DTM-bolide.

Naast auto’s uit de DTM staat de Tourenwagen Classics ook open voor auto’s uit de toenmalige klassen STW en DTC.

Fans van de hedendaagse DTM worden elk jaar verwend met een optreden van de klasse op Circuit Zandvoort. Ook dit jaar is het duinencircuit weer het decor van het zeer spectaculaire kampioenschap!

Bekijk de deelnemerslijst