Tijdschema Historic Grand Prix Zandvoort biedt veel voorpret

Tijdschema Historic Grand Prix Zandvoort biedt veel voorpret

Het tijdschema van de Historic Grand Prix Zandvoort leest als een spannend boek. Naast de bekende spectaculaire klassen is het programma uitgebreid met twee onbetwiste hoogtepunten: de allereerste FIA Historic Formula 3 European Cup en de DTM-bolides van de klasse Tourenwagen Classics. Onder meer BMW en Porsche tekenen traditioneel voor spraakmakende demo’s. De zevende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 31 augustus en 1 en 2 september.

Klik hier voor het tijdschema

Tienduizenden liefhebbers van historische autosport, bijzondere racedemo’s en een gezellige racesfeer hebben de Historic Grand Prix Zandvoort al in hun agenda genoteerd. Iedereen die het evenement al eens heeft bezocht, weet dat één dag onvoldoende is om alles te zien en te beleven. Dat is dit jaar niet anders. Het programma telt maar liefst achttien races, tien demo’s en op zaterdagavond de traditionele rijdersparade door de straten van Zandvoort.

Formule 1, Formule 2, Formule 3, Formule Junior

Het FIA Masters Historic Formula One Championship laat de tijden van de Grand Prix van Nederland herleven, met Formule 1-bolides uit de periode 1966-1985.

Nieuw dit jaar is de eerste editie van de FIA Historic Formula 3 European Cup, voor Formule 3-auto’s uit de jaren 1971 – 1984. De FIA heeft deze Cup aan Circuit Zandvoort toegekend vanwege de 70-jarige, rijke Formule 3-geschiedenis van het circuit. De deelnemerslijst telt al 35 rijders met auto’s van befaamde constructeurs zoals Ralt, Martini, March en Chevron. De organisatie verwacht auto’s met een bijzondere geschiedenis, zoals een ex-Ayrton Senna bolide.

De Historic Grand Prix Zandvoort doet veel liefhebbers ook een groot plezier met de terugkeer van de klasse 500 cc Formule 3 uit de jaren ’50! De FIA Lurani Trophy, voor Formule Junior-auto’s uit de periode 1958 – 1963, neemt inmiddels een vaste plaats op het Historic Grand Prix Zandvoort-toneel in. De Historic Formula 2 is dit jaar weer van de partij met een even fraai als supersnel veld auto’s uit het voorportaal van de Formule 1.

DTM en Le Mans

De klasse Tourenwagen Classics rijdt een race met onder meer DTM-auto’s uit de jaren ’80 en ’90. Aan de start verschijnen ware DTM-iconen van het kaliber BMW M3 E30, Mercedes 190 en Alfa Romeo 155 V6.

Iets heel anders, maar ook supersnel, is het FIA Masters Historic Sports Car Championship met onder meer Le Mans-bolides uit de jaren ’60 en ’70.

De Masters-raceseries Gentlemen Drivers (GT’s tot 1966) en Pre ’66 Touring Cars tekenen samen met de GT’s en toerwagens van het NK HTGT voor twee volle velden. Het NK GTTC verschijnt traditioneel met een veld van meer dan 50 toerwagens en GT’s uit de jaren 1966 – 1981 aan de start.

Demooooohhh’s!

Porsche en BMW verzorgen als partners van de Historic Grand Prix Zandvoort ook dit jaar weer een meer-dan-bijzonder demoprogramma. De beide illustere merken ‘winkelen’ daarvoor uitgebreid in de eigen musea. De vaste bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort weten dat de organisatie elk jaar weer voor spectaculaire verrassingen zorgt. Denk bijvoorbeeld aan de komst van een tweetal Ferrari ‘Sharknose’ Formule 1-auto’s, het model dat in 1961 de Grand Prix van Nederland won. Hou de website van de Historic Grand Prix Zandvoort in de gaten voor meer ‘hot’ demo-news!