Sterk deelnemersveld bij FIA Historic Formula 3 European Cup

Sterk deelnemersveld bij FIA Historic Formula 3 European Cup

De voorlopige deelnemerslijst voor de FIA Historic Formula 3 European Cup, tijdens de Historic Grand Prix op 4 tot en met 6 september, is gegroeid tot een gezonde lijst van 21 auto’s, met meer inschrijvingen verwacht voor de deadline van 10 augustus. De strijd binnen de FIA Historic Formula 3 European Cup is opgesplitst in twee categorieën. Categorie 1 is voor auto’s uit de periode 1971-1978 (met tot nu toe 9 inzendingen), terwijl in categorie 2 de meer recente deelnemers uit de periode 1979-1984 te zien zijn (met 12 inzendingen tot nu toe).

De FIA Historic F3 European Cup 2020 zal ten minste acht verschillende fabrikanten uit het gouden tijdperk van de Formule 3 bevatten.  Er zullen inzendingen zijn van Alba, Brabham, Chevron, Dallara, GRD, March, Martini en Ralt, met de oudste auto gebouwd in 1974 en de nieuwste in 1984.

 

De race van dit jaar zal ook de eerste gelegenheid zijn voor de coureurs om het vernieuwde circuit van Zandvoort te ervaren. Er wordt met enthousiasme uitgekeken naar het trotseren van de twee nieuwe kombochten, die een uitdagende toevoeging vormen aan het populaire duinencircuit.

Tot nu toe hebben veel van de belangrijkste deelnemers van de vorige twee edities zich weer ingeschreven, waaronder regerend Categorie 1-kampioen Valerio Leone.  De rijder uit Monaco heeft besloten om zijn March783 te ruilen voor een Alba AR1 uit 1981. Davide Leone keert ook terug en hoopt het eerdere succes van zijn vader te evenaren met de March783.

Downloaden van de voorlopige deelnemerslijst kan hier.

Tickets voor de Historic Grand Prix 2020 zijn verkrijgbaar via deze link. Fans worden er aan herinnerd dat het programma is aangepast en het aantal beschikbare toegangskaarten is beperkt. Dagkaarten zijn verkrijgbaar voor € 25,00 per stuk. Voor de jongste racefans blijft het kinderkaartje voor slechts € 1,00 van toepassing.