“Sfeer Historic Grand Prix Zandvoort is uniek”

“Sfeer Historic Grand Prix Zandvoort is uniek”

HARC-voorzitter Kees Kooij kijkt positief terug op de Historic Grand Prix Zandvoort. “We hebben heel veel positieve reacties gehad. We krijgen nu al vragen over de inschrijving voor het evenement van volgend jaar.” De HARC bestaat dit jaar 40 jaar, dat werd gevierd met vuurwerk na afloop van de parade door het centrum van Zandvoort.

De Historische Auto Ren Club en Circuit Park Zandvoort hebben maandenlang aan de voorbereiding van de Historic Grand Prix Zandvoort gewerkt. “De samenwerking verliep weer zeer goed”, stelt Kooij tevreden vast.
Hij concludeert ook dat het evenement erg succesvol is verlopen. “Het allergrootste compliment is dat iedereen positief is over de vriendelijkheid van het evenement. De sfeer is vriendelijk en gemoedelijk. Buitenlandse deelnemers, die over het algemeen al heel wat circuits hebben bezocht en aan veel evenementen hebben deelgenomen, zijn vol lof. ‘Deze sfeer hebben we nog nergens meegemaakt’, hoorden we in de paddock. Daar zijn we heel blij mee.”

Zandvoort 28-30.08. 2015.Historic Grand Prix Zandvoort

Motordemo’s succesvol
De HARC heeft goede contacten met diverse historische motorraceclubs, waaronder de Golden 50 cc en Golden 125 cc Racing Riders. Deze club liet tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort de tijden herleven waarin Nederlandse motorcoureurs tot de wereldtop behoorden. “De motorrijders hebben het erg naar hun zin gehad”, aldus Kooij. “Alle betrokkenen voelden zich welkom en zijn goed te spreken over het evenement. Volgend jaar komen ze dolgraag weer terug.”

Vrijwilligers maken evenement mogelijk
Zonder de inzet van vrijwilligers is het onmogelijk om de Historic Grand Prix Zandvoort succesvol te organiseren. Kooij: “Mede namens Circuit Park Zandvoort wil ik deze belangrijke groep medewerkers bedanken voor hun bijdrage aan het evenement. Officials van de OCA, vrijwilligers van de HARC hospitalitytent en alle andere vrijwilligers: uw inzet wordt zeer gewaardeerd!”

Zandvoort 28-30.08. 2015.Historic Grand Prix Zandvoort