Porsche-prominenten trakteren toeschouwers op unieke demo’s

Porsche-prominenten trakteren toeschouwers op unieke demo’s

De bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort werden getrakteerd op demo’s die 35 jaar Porsche-racegeschiedenis omvatten. Maar dat was niet alles. Het ‘Porsche-dorp’ was een evenement op zich!

Porsche pakte groot uit met een prachtige collectie museumstukken, in leeftijd variërend van de Porsche 356 SL uit de begindagen van het merk tot de even snelle als krachtige Porsche 961 uit 1986. De succesvolle Porsche 908/03 Spyder en Porsche 906, ook nadrukkelijk present, zetten de raceklok circa 50 jaar terug.

Nederlands succes

De indrukwekkende Porsche 911 Carrera RSR Turbo 2.1 die het demo-wagenpark completeerde, heeft een prachtig Nederlands tintje. “Met deze auto eindigde ik in 1974, samen met Herbert Müller, als tweede in de 24 Uur van Le Mans”, aldus Porsche-ambassadeur en demo-coureur Gijs van Lennep. De demo’s werden tevens verzorgd door voormalig Porsche Le Mans-winnaar Jürgen Barth, de vroegere Porsche-designchef Harm Lagaaij en Max en Paul van Splunteren.

Porsche-dorp

Ook in het rennerskwartier was er volop actie. In het ‘Porsche-dorp’ stonden niet alleen de demo-auto’s opgesteld, maar ook de Porsches van enkele racedeelnemers. Een racesimulator, een ‘kids corner’ voor de jongste fans en een Porsche Escape Room maakten het dorp compleet.

De lange rij fans bij de handtekeningensessies in het Porsche-dorp liet zien hoe populair de Porsche-prominenten zijn. “Het is hard werken”, concludeerde Van Lennep met een glimlach na afloop van het dagelijkse signeerprogramma. Historic Grand Prix Zandvoort-partner Porsche kijkt terug op een meer dan geslaagd evenement!