Porsche pakt tijdens Historic Grand Prix Zandvoort uit met ontwerpen die geschiedenis schreven

Porsche pakt tijdens Historic Grand Prix Zandvoort uit met ontwerpen die geschiedenis schreven

De vertrouwde aanwezigheid van Porsche op de Historic Grand Prix krijgt ook in 2019 een bijzondere invulling. Het inmiddels bekende Porsche Classic Dorp op die centrale plek in de paddock zal weer vele liefhebbers van de historische autosport welkom heten, al zijn de auto’s die het dorp dit jaar huisvest weer heel anders dan die van vorig jaar.

Zo draagt Porsche met veel plezier bij aan de bijzondere demo die de Grand Prix van Nederland van 1961 doet herleven. Dat gebeurt door middel van twee Porsche 718’s, eentje uit het Porsche Museum in Stuttgart en eentje uit het Prototyp Museum in Hamburg. De 718 uit Stuttgart vertegenwoordigt de fabrieksdeelname in de GP van 1961, met twee auto’s voor Dan Gurney en Joakim Bonnier. De 718 uit Hamburg was ooit een van de Porsches van de Nederlandse jonkheer Carel Godin de Beaufort. ‘Veilige Careltje’ schreef in 1961 namens zijn Ecurie Maarsbergen twee 718’s in, een voor hemzelf en de ander voor Hans Herrmann.

De rijke sportwagenhistorie van Porsche wordt eveneens luister bijgezet. Het Porsche Museum vaardigt daarvoor de zeldzame Porsche 935/77 af, de auto waarmee Porsche in 1977 deelnam aan Le Mans en het DRM. De auto met de bijnaam ‘Baby’ (935/2-001) die nu in het museum is te bewonderen, won in handen van Jacky Ickx met overmacht de DRM-race in het voorprogramma van de GP van Duitsland.

Een stuk nieuwer is de 996-variant van de 911 GT3 RSR, die destijds furore maakte in de GT2-klasse op Le Mans. Nieuw, maar toch met een knipoog naar vroeger is de 991 RSR die in 2018 ter gelegenheid van 70 jaar Porsche in historische kleurstelling aan de start van Le Mans verscheen. Porsche zinspeelt bovendien op een verrassing die pas op het laatste moment bekend wordt…

De Porsche 914 was een speciale mijlpaal in de geschiedenis van Porsche. Het ontwerp bestaat in 2019 50 jaar. Daarom gaat er een bijzondere 914/6 de baan op. Daarnaast zijn op de zaterdag van Historic Grand Prix de leden van de Porsche 914 Club te gast op het Porsche Classic Dorp. Dat wordt een waar 914-feest!

Het Classic Dorp gaat het hele weekend voor elk wat wils bieden. Natuurlijk zitten alle Porsche-helden van weleer elke dag klaar voor de handtekeningensessies. Voor de liefhebbers is er de Porsche Shop, de jongsten kunnen opnieuw hun hart ophalen in de Porsche Kids Corner. Maar er is ook iets nieuws voor hen: de Porsche Mission E, een nieuwe conceptauto van Porsche, gaat de hoofdrol spelen in ‘Playmobil, The Movie’. En ook die Hollywood-ster is in het dorp te bewonderen!

Historic Grand Prix 2019
De Historic Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 september. De vrije trainingen en kwalificaties zijn op vrijdag en zaterdag, de races op zaterdag en zondag. Op zaterdagavond 7 september is er bovendien een parade door het centrum van Zandvoort.

Een dagkaart voor de buitenring kost in de voorverkoop slechts € 18,99 (32,50 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune en de buitenring, bedraagt in de voorverkoop 32,50 euro (dagkaart) en 55 euro (drie dagen). Voor wie de Historic Grand Prix op VIP-niveau wil beleven, is er de exclusieve Paddock Club.