Porsche kijkt terug op zeer geslaagde Historic Grand Prix Zandvoort

Porsche kijkt terug op zeer geslaagde Historic Grand Prix Zandvoort

Het kan geen enkele bezoeker van de Historic Grand Prix Zandvoort zijn ontgaan dat Porsche ook dit jaar weer partner van het evenement was. Het ‘Porsche dorp’, met Gijs van Lennep en zijn Le Mans-winnende Porsche 917, was een grote publiekstrekker.

In 1971 won Gijs van Lennep samen met dr. Helmut Marko de 24 uren van Le Mans. Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort was de winnende Porsche 917 van Van Lennep voor de eerste keer op Circuit Park Zandvoort te bezichtigen. De unieke auto werd ter beschikking gesteld door het Porsche Museum in Stuttgart. Porsche-ambassadeur Gijs van Lennep was uiteraard ook van de partij. De handtekeningensessies met de legendarische coureur trokken veel publiek. De altijd enthousiaste Porsche-coureur kwam daarnaast veel bekenden tegen in en rond het Porsche dorp in het rennerskwartier.

_MG_0223

Blik achter de raceschermen

Naast de unieke Porsche 917 telde het Porsche dorp meer raceauto’s van het sportwagenmerk. Enkele raceteams namen met hun race-Porsches hun intrek in een aantal pitboxen op het Porsche-terrein. De ruim duizend genodigden van Porsche en de tienduizenden overige bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort konden van dichtbij meemaken hoe de teams hun raceauto’s van het kaliber Porsche 904 en Porsche 911 Carrera RSR prepareerden voor de races.

IMG_9895

50 jaar Porsche 911 Targa

Voor de genodigden van Porsche was er een speciale Porsche parkeerplaats ingericht. Dat was een evenement op zich, dat het hele weekend veel toeschouwers trok.

De Nederlandse Porsche-dealers hadden klanten met een Porsche 911 Targa uitgenodigd om het 50-jarig Targa-jubileum mee te vieren. In het Porsche dorp stond een fraai overzicht van zeven generaties Porsche 911 Targa, tijdens de speciale parade op het circuit trok een halve eeuw Porsche 911 Targa-geschiedenis aan de toeschouwers voorbij.

_MG_0175

Porsche Classic

In en rond het Porsche dorp en op het circuit liet de Porsche-organisatie zien dat klassieke Porsches volwaardige leden van de Porsche-familie zijn. Porsche heeft niet voor niets het Porsche Classic label ontwikkeld, met als nieuwste modellen de Porsche 996 (1998-2005) en de Porsche 986 (1997-2004). De Porsche Classic Centers, onderdeel van het Porsche dealernetwerk, houden het erfgoed in ere.

_MG_0865