Pedro Chaves en ‘zijn’ Coloni Formule 1 na 24 jaar herenigd tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

Pedro Chaves en ‘zijn’ Coloni Formule 1 na 24 jaar herenigd tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

Pedro Chaves reed in 1991 voor het Formule 1-team van Coloni. Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort zag hij zijn auto voor de eerste keer weer terug. De Portugees had zijn helm meegenomen en vermaakte zich uitstekend.

Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort waren naast twee Coloni Formule 1-auto’s ook de beide oorspronkelijke coureurs van de auto’s van de partij. De trouwe bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort kenden Roberto Moreno nog van vorig jaar. Moreno reed in 1989 voor het team. Dit jaar werd hij vergezeld door Pedro Chaves, Coloni-coureur in 1991.

Enthousiast

Chaves genoot. “Ik ben blij met de kans om weer met een Formule 1-auto te rijden”, vertelde hij na zijn demo met de Coloni C3 uit 1989. “Het is altijd leuk om een Formule 1 te besturen, al is het hard werken.”

Voor Chaves was Circuit Park Zandvoort zo goed als onbekend terrein. “Ik heb hier nooit geracet, alleen een keer getest. Dat was in 1988, toen ik in de Formule Ford reed als fabrieksrijder van Van Diemen. Het circuit is fantastisch, met een mooie mix van snelle en langzame bochten.”

‘Prachtig evenement’

Chaves was onder de indruk van de Historic Grand Prix Zandvoort. “Ik wist niet dat het zo’n groot evenement was. Het is goed georganiseerd, met veel auto’s en veel publiek. Ik vond het leuk om de racefans te ontmoeten. Ze weten veel van de autosport van vroeger en ze hebben respect voor het verleden. Het was ook leuk om met het team te werken. Het is een goed team van enthousiaste mensen.”