TUDOR official timekeeper Historic Grand Prix Zandvoort

TUDOR official timekeeper Historic Grand Prix Zandvoort

TUDOR, de Historic Grand Prix Zandvoort en TUDOR-specialist Gassan zijn sterk met elkaar verweven. Een mooi voorbeeld hiervan is de speciale Historic Grand Prix Zandvoort ‘winners edition’ van het TUDOR Heritage Chrono Blue chronograaf horloge. Traditioneel veilen TUDOR en Gassan een exemplaar voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst hiervan bestemd voor het goede werk van Stichting ALS Nederland.

TUDOR is sinds 2015 de ‘official timekeeper’ van de Historic Grand Prix Zandvoort. Het Zwitserse horlogemerk is samen met Gassan voor het derde jaar op rij ‘official partner’ van het internationale topevenement. De samenwerking met de Historic Grand Prix Zandvoort is intensief want ook dit jaar presenteert TUDOR wederom een zeer exclusieve ‘winners edition’. Dit sluit naadloos aan bij de Historic Grand Prix Zandvoort waar decennia autosportgeschiedenis en heroïsche races herleven.
De keuze viel op deze keer TUDOR Heritage Chrono Blue, een chronograaf geïnspireerd op de TUDOR Montecarlo uit het begin van de jaren ’70. TUDOR heeft 20 genummerde exemplaren vervaardigd welke zijn voorzien van een speciale gravure. Racewinnaars tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort 2017 worden verblijd met dit exclusieve cadeau.

Stichting ALS Nederland

Een exemplaar van de TUDOR Heritage Chrono Blue winners edition wordt op vrijdag 1 september geveild voor de Stichting ALS Nederland. ALS is een progressieve en dodelijke zenuw-spierziekte. Over de oorzaak van ALS is weinig bekend en een behandeling bestaat – nog – niet. Stichting ALS Nederland zet zich onder meer in voor het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. Autocoureur Meindert van Buuren jr. is ambassadeur van deze stichting en hij overhandigt persoonlijk dit bijzondere horloge aan de hoogste bieder.
De veiling van een TUDOR chronograaf vindt alweer voor de derde keer plaats, na veilingen voor Lymph&Co (2015) en Stichting Onky Donky (2016). De veiling vindt plaats op vrijdag 1 september rond 18.00 uur in de Paddock Club.

Autosport-persoonlijkheid geëerd

Traditioneel zetten TUDOR en Gassan een autosport-persoonlijkheid in het zonnetje. Jan Lammers (2015) en de oprichter en voorman van Masters Historic Racing Ron Maydon (vorig jaar) mochten een TUDOR Heritage ‘winners edition’ in ontvangst nemen als dank voor alles wat zij voor de autosport hebben betekend.

Zeven ‘winners editions’ beschikbaar!

Gassan en TUDOR houden bovendien zeven exemplaren van de TUDOR Heritage Chrono Blue ‘winners edition’ beschikbaar voor directe verkoop tijdens de racedagen. De ervaring leert dat hier veel belangstelling voor is van bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort. Deze exclusieve chronograafhorloges zijn, samen een selectie TUDOR modellen, te bezichtigen en verkrijgbaar in de Historic Grand Prix Zandvoort Paddock Club.