Historic Grand Prix Zandvoort presenteert internationaal droomprogramma

Historic Grand Prix Zandvoort presenteert internationaal droomprogramma

De achtste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats van 6 tot en met 8 september 2019. Geheel volgens traditie is Circuit Zandvoort over bijna driekwart jaar het decor voor wedstrijden van de mooiste en meest prestigieuze historische raceklassen, gecombineerd met meer-dan-bijzondere demo’s. Hou de website in de gaten voor het laatste nieuws!

De Historic Grand Prix Zandvoort is populair, niet alleen bij de tienduizenden bezoekers maar ook bij de raceklassen en hun rijders. De vermaarde Masters Historic Racing-organisatie schaart de Historic Grand Prix Zandvoort bijvoorbeeld onder hun favorieten. Dat betekent dat het FIA Masters Historic Formula One Championship, voor Formule 1 -auto’s tot 1985, in 2019 weer in actie komt. Hetzelfde geldt voor onder meer het ‘Le Mans’ FIA Masters Historic Sports Car Championship en de spectaculaire Gentlemen Drivers.

Spraakmakend programma

De rest van het race- en demoprogramma wordt later bekendgemaakt. De organisatie geeft echter de garantie dat Circuit Zandvoort drie dagen lang in het teken zal staan van spraakmakende raceklassen en auto’s, een gezellige sfeer en veel spektakel. Fans van de Historic Grand Prix Zandvoort weten wat dat betekent: internationaal hoog aangeschreven raceklassen met formuleauto’s, toerwagens, GT’s en sportscars, samen goed voor vele decennia autosporthistorie. Het programma van de Historic Grand Prix Zandvoort omvat elk jaar nieuwe onderdelen, zoals in 2018 de allereerste editie van de FIA Historic Formula 3 European Cup.

Wereldwijd uniek

Over de internationale autosportbond FIA gesproken: samen met de beide FIA Masters-klassen en de FIA Lurani Trophy was de Historic Grand Prix Zandvoort in 2018 wereldwijd het enige evenement waar de vier historische FIA-raceklassen in actie kwamen.

Onvergetelijk demoprogramma

Het demoprogramma wordt ook in 2019 weer onvergetelijk. Wie er de afgelopen jaren bij was, heeft een goede indruk van wat we mogen verwachten. Grand Prix-winnende Formule 1-auto’s brulden over het circuit, net als bolides die geschiedenis schreven op bijvoorbeeld het circuit van Le Mans. Vaak zijn het onvervangbare auto’s, die alleen bij hoge uitzondering een gerenommeerd museum mogen verlaten. De mannen achter het stuur vallen ook in de categorie ‘legendes’. De fans zagen de afgelopen jaren bijvoorbeeld Gijs van Lennep, Arie Luyendijk, Jan Lammers, Andy Wallace, Klaus Ludwig en Jürgen Barth achter het racestuur.

Op zaterdagavond staat uiteraard weer de goedbezochte, populaire parade door de straten van Zandvoort op het programma.

Drie dagen genieten

Voor iedereen die nog even wil nagenieten van de afgelopen edities: op de website staan alle verhalen, foto’s en video’s. Conclusie: blokkeer 6, 7 en 8 september 2019 alvast in uw agenda en kom drie dagen lang genieten!