‘Mr. Masters’ Ron Maydon: “Historic Grand Prix Zandvoort is evenement vol passie”

‘Mr. Masters’ Ron Maydon: “Historic Grand Prix Zandvoort is evenement vol passie”

Masters Historic Racing is vanaf de eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort intensief bij het evenement betrokken. Masters-oprichter en voorman Ron Maydon houdt van het driedaagse race- en demospektakel.

Maydon is goed te spreken over de bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort. “Het publiek is vriendelijk en heeft passie voor de historische autosport. De rijders merken die hartstocht bij de toeschouwers die in het rennerskwartier hun auto’s komen bezichtigen. Het valt ons ook op dat het publiek veel kennis van zaken heeft.”

De samenwerking tussen Masters Historic Racing en de organisatie van de Historic Grand Prix Zandvoort verloopt goed. Maydon: “Ook hier is passie het sleutelwoord. De organisatoren werken met passie aan het evenement. Het is voor hen geen ‘business as usual’. Daarnaast onderscheidt de organisatie zich door vriendelijkheid.“

Maydon is ook vol lof over de sfeer rond het evenement. “Neem de parade in het dorp op zaterdagavond. Ik ben er zelf bij geweest en ik vond de sfeer fantastisch.”

mayden

Vier raceklassen

Masters Historic Racing is al vanaf de eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort met vier raceklassen actief. Het FIA Masters Historic Formula One Championship, voor Formule 1-auto’s uit de periode 1966-1985, behoort tot de grote publiekstrekkers van de Historic Grand Prix Zandvoort. Datzelfde geldt voor het FIA Masters Historic Sports Car Championship, de klasse voor onder meer ‘Le Mans’ sportscars uit de jaren 1962-1974. De race van de Gentlemen Drivers, voor GT’s van vóór 1966, is elk jaar weer een spektakelstuk. Last but not least komt de klasse Pre-66 Touring cars traditioneel met een mooi en afwisselend startveld toerwagens in actie.