Masters Historic Formula One

Masters Historic Formula One

Bij de 2020-editie van de Historic Grand Prix mogen de Formule 1 bolides uit vervlogen tijden natuurlijk ook niet ontbreken! De Masters Historic Formula One serie laat de gouden tijden van de Formule 1-races op het duinencircuit herleven. Aan de start verschijnen Formule 1-auto’s uit de periode 1968 tot 1985, tevens het laatste jaar van de Grand Prix van Nederland.

De meeste Formule 1-auto’s in van de Masters Historic Formula One serie zijn nog voorzien van hun oorspronkelijke sponsorkleuren. De klasse is daarmee een feest van herkenning voor de echte Formule 1-fans. Zo kwamen bij voorgaande edities onder meer de zwartgouden John Player Special Lotussen en de destijds zeer succesvolle Saudia / TAG Williams in actie. In het Formule 1-veld zien we ook regelmatig legendarische merken zoals Tyrrell, Brabham, March en Arrows. De meeste auto’s zijn voorzien van de even beroemde als succesvolle Ford Cosworth drieliter Formule 1 krachtbron.

30 Grand Prix-races
In de periode 1952 tot en met 1985 was Circuit Zandvoort maar liefst 30 keer het toneel van een Formule 1 Grand Prix. Het circuit langs de kust heeft mede daarom nog altijd een magische naam in de internationale autosport. De deelnemers staan dus te popelen om met hun Formule 1-bolides oude tijden te doen herleven!