Lotus racehistorie Circuit Zandvoort te zien in Zandvoorts Museum

Lotus racehistorie Circuit Zandvoort te zien in Zandvoorts Museum

Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort vervulde de Lotus 49 waarmee Jim Clark in 1967 de Grand Prix van Nederland won de hoofdrol. In de slipstream van de Historic Grand Prix Zandvoort heeft het Zandvoorts Museum een expositie aan de racehistorie van Lotus op het circuit van Zandvoort gewijd. U bent nog welkom tot 1 oktober!

Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort was het succesvolle merk Lotus goed vertegenwoordigd. Naast de ex-Jim Clark Lotus 49 namen enkele Lotus Formule 1-bolides deel aan het FIA Masters Historic Formula One Championship. Formuleauto’s, toerwagens en GT’s uit het roemrijke verleden van Lotus reden in de voorhoede van veel andere raceseries. Maar dat is niet alles. In het dorpscentrum van Zandvoort blikt het Zandvoorts Museum terug op tientallen jaren racehistorie en autosportsuccessen van Lotus op Circuit Zandvoort!

Gedenkwaardig overzicht

Het meest in het oog springende onderdeel van de collectie is de Lotus 20 Formule Junior uit 1961, die een prominente plek in het museum vond. De expositie toont verder meer dan 100 prachtige racefoto’s. U vindt verder onder meer posters, schaalmodellen en overige race-memorabilia in het museum, gevestigd aan de Swaluëstraat 1.

De expositie is tot 1 oktober te bezoeken op woensdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur.