“Iedereen heeft genoten van de Historic Grand Prix Zandvoort”

“Iedereen heeft genoten van de Historic Grand Prix Zandvoort”

Erik Weijers, COO van Circuit Park Zandvoort, kijkt met een goed gevoel terug op de Historic Grand Prix Zandvoort. “Het was een fantastisch weekend. Met 52.500 toeschouwers hebben we een nieuw bezoekersrecord gevestigd. We hebben ook veel complimenten gehad van de rijders en raceklassen. Iedereen heeft genoten.”

Circuit Park Zandvoort was drie dagen lang ‘the place to be’ voor de ware liefhebbers van historische autosport. Weijers: “Het hele circuitterrein stond vol met prachtige raceauto’s. Bezoekers werden daarnaast al op de toegangsweg getrakteerd op de Porsche 911 Targa parking. Het Porsche-dorp, inclusief zes pitboxen voor raceauto’s van het merk, en het overzicht van succesvolle raceauto’s van BMW waren ook heel fraai. Het kon niet op.”

_MG_0175

Voor elk wat wils

Het brede programma met races en demo’s van formuleauto’s, toerwagens en GT’s trok veel bezoekers. “We hebben 52.500 toeschouwers ontvangen, een nieuw bezoekersrecord. Dat laat zien dat de Historic Grand Prix Zandvoort nog steeds groeit”, aldus een enthousiaste Weijers. “We schotelen het publiek een grote variëteit aan auto’s voor, dat spreekt aan. We hebben auto’s uit de jaren ’50 tot en met vrij jonge auto’s, zoals de Le Mans winnende BMW V12 LMR uit 1999 en een aantal relatief jonge Formule 1-auto’s. Het programma van de Historic Grand Prix Zandvoort is breed, met voor elk wat wils.”

Weijers staat ook even stil bij de Formule 1-demo van Freddie Hunt. De zoon van James Hunt haalde herinneringen op aan de eerste Grand Prix-zege van zijn vader, 40 jaar geleden op het circuit van Zandvoort. “Dat viel in de smaak bij het publiek.”

Succesnummers

Ook buiten de baan was het evenement succesvol. Weijers: “Er namen ruim 150 auto’s deel aan de parade door het centrum van Zandvoort. Het was een prachtig spektakel, dat meer aandacht trok dan ooit. Mede dankzij de verkeersregelaars is de parade probleemloos verlopen. We kijken ook met een goed gevoel terug op de nieuwe Classic Car Parking. Zaterdag en zondag stonden er 100 tot 150 auto’s op het parkeerterrein op de boulevard. We hebben veel leuke reacties gehad. Na een voorzichtige start willen we de Classic Car Parking volgend jaar uitbreiden.”

Veel complimenten

Het programma sloeg aan bij het publiek, dat blijkt alleen al uit de bezoekersaantallen. Weijers kreeg ook veel positieve reacties van rijders en raceklassen. “Een voorbeeld: de organisatie achter de Pre ’66 en Pre ’61 Grand Prix Cars feliciteerde ons met een ‘excellent event’. De sponsors van het evenement zijn ook tevreden. In totaal hebben ze meer dan 1.500 gasten ontvangen in de Paddock Club.”

En nu… op naar het eerste lustrum van de Historic Grand Prix Zandvoort in 2016!