Historic Grand Prix Zandvoort zet mooie traditie voort met 55 auto’s in NK GTTC

Historic Grand Prix Zandvoort zet mooie traditie voort met 55 auto’s in NK GTTC

De Historic Grand Prix Zandvoort is erg populair, niet alleen bij de toeschouwers maar ook bij de deelnemers. Een mooi voorbeeld is het NK voor GT’s en Touring Cars uit de jaren 1966 – 1981. Op 1, 2 en 3 september komen er meer dan 50 auto’s in actie. “We waren in februari al volgeboekt!”, laat de klasse weten.

Voor de vaste bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort is de omvang van het startveld geen verrassing. In 2015 en 2016 presenteerde het NK GTTC immers ook al een maximaal gevuld veld. Dit jaar nemen er 57 auto’s deel aan de kwalificatie, waarna er 55 van start gaan tijdens de races. De belangstelling vanuit de rijders is zo groot, dat de klasse al enkele maanden over een wachtlijst beschikt.

Afwisselend startveld

De races van het NK GTTC zijn om meerdere reden het bekijken meer dan waard. Het enorme startveld zorgt uiteraard voor veel spektakel en strijd. In de voorhoede strijden voornamelijk ‘dikke’ GT’s van het kaliber Porsche Carrera RSR en Ferrari 308 GTB om de totaalzeges. Verdeeld over het deelnemersveld worden de toeschouwers getrakteerd op een mooie mix van verschillende merken en modellen, verdeeld over diverse klassen. Daar zitten tot de verbeelding sprekende racers tussen, zoals de BMW 3.0 CSL en Ford GT40. Reken ook op de komst van enkele Datsuns 240Z, Alfa Romeo’s 1750 GTAm en een Jaguar XJS.

Alledaagse auto’s van vroeger

Veel bezoekers zullen bovendien blij verrast zijn met de sportieve versies van auto’s die enkele decennia geleden tot de alledaagse modellen behoorden. Denk aan de Simca 1000 Rallye 2, de Mini Cooper S, Ford Escort RS 2000 en Renault 5 Alpine. “Verder zien we een toename in diversiteit”, aldus het NK GTTC. Leuke voorbeelden zijn de VW Golf, VW Scirocco en Audi coupé. Een andere mooie ontwikkeling is de groei van het aantal auto’s uit de periode 1966 – 1971, die op profielbanden rijden.

De kans is groot dat uw vroegere, of huidige, droomauto meerijdt. Of uw eerste automobiele jeugdliefde. Breng dus ook een bezoek aan het rennerskwartier om het deelnemersveld van dichtbij te bekijken!

Genieten vanaf 15 euro

Een dagkaart voor het duinterrein kost in de voorverkoop slechts 15 euro (25 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune, bedraagt in de voorverkoop 25 euro (dagkaart) en 45 euro (drie dagen). Kinderen van 5 tot 12 jaar krijgen 50% korting, de jongste kinderen hebben gratis toegang.