Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt ruim 40 historische sportscars

Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt ruim 40 historische sportscars

Het FIA Masters Historic Sports Car Championship verschijnt met meer dan 40 ‘Le Mans’ bolides aan de start tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Het veld telt alleen al een stuk of elf Lola’s T70. De uursrace van de klasse, op zondag 30 augustus, belooft één van de meest spectaculaire hoogtepunten van het evenement te worden. Mis niets en bezoek de Historic Grand Prix Zandvoort drie dagen, van 28 tot en met 30 augustus!

Het FIA Masters Historic Sports Car Championship is een vaste gast tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Toch is er dit jaar iets veranderd. Met naar verwachting rond de 44 auto’s uit de periode 1962 – 1974 is het startveld anderhalf keer zo groot als in de afgelopen jaren!

De even fraaie als supersnelle Lola T70 Mk3B, aangedreven door een vijfliter V8, deelt de lakens uit in het kampioenschap. Tijdens de eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort won onze landgenoot David Hart met zijn Lola T70 Mk3B de race van de voorloper van het kampioenschap. De afgelopen twee jaar was de equipe Leo Voyazides – Simon Hadfield succesvol met hetzelfde model uit het eind van de jaren ‘60. Er staan maar liefst negen Lola’s T70 Mk3B op de deelnemerslijst, waaronder David Hart die vorig jaar nog als tweede eindigde. Daarnaast komen er enkele oudere Lola’s T70 Mk1 en Mk2 naar Circuit Park Zandvoort.

Afwisselend startveld

Manfredo Rossi di Montelera is naar verwachting ook voorin het veld te vinden met zijn Abarth-Osella PA1. De Italiaan eindigde de afgelopen drie jaar op het erepodium tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort, ondanks het feit dat zijn bolide slechts een tweeliter motor heeft.

Het startveld telt verder onder meer veel ranke sportscars van Chevron, een ‘dikke’ McLaren M1B (5,7 liter!) en enkele Lola’s T212.

Er komen ook enkele GT’s in actie, met onder meer Hans Hugenholtz met zijn Ferrari Daytona.

De 60 minuten durende race begint zondag al om half tien, dus zorg dat u op tijd een mooi plekje langs het circuit hebt gevonden!

Senten-Images_JBS88142392014

Terug in de tijd

In de periode 1966-1975 was het circuit van Zandvoort enkele keren het decor van races met sportscars. In 1966 kwamen drie Porsches 906 als eerste over de finish. Ben Pon won, Gijs van Lennep eindigde als derde. In 1969 zegevierde Gijs van Lennep met een Porsche 908. David Piper eindigde als tweede achter het stuur van een Lola T70. Van Lennep was in 1970 wederom succesvol op zijn thuiscircuit, toen met een Porsche 917K.

De grote sportprototype-kanonnen kwamen ook in 1975 naar het duinencircuit. Voormalig Formule 1-coureur Tim Schenken won met zijn Porsche 917/10.

Drie dagen toegang voor 40 euro

Een toegangskaart voor drie dagen, inclusief toegang tot de paddocks, kost in de voorverkoop slechts 40 euro. Voor 20 euro heeft u een dagkaart. Een toegangsbewijs voor kinderen van vijf tot twaalf jaar en onder begeleiding van een volwassene kost de helft, de allerjongste racefans hebben gratis toegang.

U kunt uw kaarten bestellen via www.historicgrandprix.nl.