Geslaagde eerste dag Historic Grand Prix Zandvoort opmaat voor veelbelovend weekend

Geslaagde eerste dag Historic Grand Prix Zandvoort opmaat voor veelbelovend weekend

Met diverse trainingsessies en demonstraties begon vandaag het programma van de vijfde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort. Bij fraaie nazomerse omstandigheden genoot het ook op vrijdag al talrijk aanwezige publiek van de aanblik en het geluid van vele fraaie historische bolides, van de indrukwekkende Porsche 917’s en 956’s en de BMW’s 2002 en 3.0 CSL tot aan de compacte 500 cc-Formule 3’s, waarbij we uiteraard de historische Formule 1, 2 en 3 en de ‘Classic Motorcycles’ geenszins vergeten. Naast de activiteiten op het asfalt is er ook in het rennerskwartier van Circuit Park Zandvoort genoeg te doen, met tal van verkoopstands met automobilia, lifestyle-producten en culinaire heerlijkheden, plus handtekeningsessies met prominente (oud-)coureurs. Morgen (zaterdag) staan niet minder dan tien races, twee kwalificaties en drie demonstraties op het programma, gevolgd door de inmiddels traditionele parade op zaterdagavond met historische raceauto’s vanaf het circuit naar het centrum van Zandvoort. Dag- en weekeindkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van Circuit Park Zandvoort en op historicgrandprix.nl.


Jan Lammers (links) en Gijs van Lennep komen het hele weekend in actie. Van Lennep neemt plaats in een Porsche 917/30. De auto die in 1973 een klasse apart was in het Noord-Amerikaanse Can-Am kampioenschap. Lammers bestuurt tijdens drie demonstraties een Porsche 917, in de livery van de winnende Le Mans-auto uit 1970.


Le Mans-winnaars Gijs van Lennep (links) en Jan Lammers behoren traditioneel tot de prominente gasten van de Historic Grand Prix Zandvoort.


BMW bestaat 100 jaar, de BMW 2002 viert zijn vijftigste verjaardag tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Meer dan genoeg redenen voor een autosportfeestje met de ‘BMW Centenary Trophy: BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL’. Het veld telt 17 BMW’s 2002 en 8 BMW’s 3.0 CSL. BMW heeft bekende autosportcoryfeeën uitgenodigd voor het demo- en racefeest.


Vrijdag waren de trainingen en kwalificaties voor de wedstrijden van zaterdag en zondag. Zo ook voor het FIA Masters Historic Formula One Championship. Morgen om 13:45 uur en zondag om 15:10 uur wordt het startsein gegeven voor de ‘Grand Prix’.