Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt groot startveld Triumph Competition & British HTGT

Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt groot startveld Triumph Competition & British HTGT

Het programma van de Historic Grand Prix Zandvoort (1-3 september) is uitgebreid met de klasse Triumph Competition & British HTGT. Reken op een startveld van 40 of meer klassieke, Engelse sportauto’s! De klasse heeft een Nederlands tintje: ‘onze’ MG Competitions maken deel uit van het veld.

De klasse Triumph Competition & British HTGT komt met een zeer afwisselend startveld naar Circuit Zandvoort. Zoals de naam al aangeeft, is het merk Triumph prominent actief. De Triumph TR3, TR4 en TR6 zijn populaire modellen in het startveld. Vanuit de in historische racekringen overbekende MG Competitions komen de MGA, MGB en B GT in actie. Maar dat is nog lang niet alles! Het deelnemersveld telt onder meer ook enkele TVR’s en klassiekers van het kaliber Morgan +8, Marcos 1800 GT, Lotus Elan en Lotus Cortina. De 76-jarige Georg Nolte zet een Jaguar E-type in. De raceserie staat eveneens open voor minder bekende modellen, zoals de Warwick GT350 die in het veld meestrijdt.

De Triumph Competition & British HTGT heeft een grote schare aanhangers. De klasse heeft dit seizoen 35 vaste deelnemers. Aangevuld met vijf tot tien gastrijders, verwacht de serie een startveld van 40 of meer auto’s.

Enthousiast
De klasse kijkt reikhalzend uit naar de Historic Grand Prix Zandvoort. “Het evenement wordt voor ons het hoogtepunt van het seizoen. We zijn echt blij dat we dit jaar deel uitmaken van het programma!”, laat de serie weten. “De Triumph Competition maakt onderdeel uit van het Duitse TR Register, met meer dan 1.000 leden. Velen van hen zijn fan van onze klasse. We verwachten dat veel clubleden en andere bekenden en vrienden als toeschouwer naar Zandvoort komen.”
De deelnemers en hun ‘fans’ verheugen zich bovendien nu al op de rijdersparade, op zaterdagavond door de straten van Zandvoort. “Deelname aan de parade wordt een bijzondere belevenis voor ons. Ook daar kijken we echt naar uit!”

Toegang vanaf 15 euro
Een dagkaart voor het duinterrein kost in de voorverkoop slechts 15 euro (25 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune, bedraagt in de voorverkoop 25 euro (dagkaart) en 45 euro (drie dagen). Kinderen van 5 tot 12 jaar krijgen 50% korting, de jongste kinderen hebben gratis toegang.