Historic Grand Prix Zandvoort verheugd met partnership BMW Classic

Historic Grand Prix Zandvoort verheugd met partnership BMW Classic

BMW Classic, bewaker van het BMW-erfgoed binnen de BMW Group, toont tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort een unieke collectie raceauto’s en motorfietsen van het sportieve merk. BMW Classic verzorgt een fraai demoprogramma, dat terugblikt op decennialange autosportsuccessen. De Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus 2015.

BMW en autosport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het merk, met sportiviteit stevig verankerd in het DNA, is al vele tientallen jaren succesvol in de meest aansprekende kampioenschappen. BMW Classic zorgt ervoor dat het historische race-erfgoed behouden blijft en brengt de bijzondere auto’s tot leven tijdens de mooiste historische evenementen, zoals de Historic Grand Prix Zandvoort.

Brede mix van raceauto’s

BMW heeft onnoemelijk veel kampioenschappen gewonnen, met de meest uiteenlopende raceauto’s. Denk aan de al tientallen jaren succesvolle BMW M3, maar bijvoorbeeld ook aan de BMW 2002 en BMW 635 CSi. BMW won de 24 uren van Le Mans, verzamelde zeges in andere 24-uurs klassiekers en zegevierde in de DTM. In 1983 won Nelson Piquet de Formule 1-wereldtitel met ‘zijn’ Brabham BMW BT52. Het BMW M1 Procar kampioenschap, een merkencup rond de legendarische BMW M1, werd in de jaren 1979 en 1980 verreden in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix’. Aan de start stond onder meer een aantal Formule 1-coureurs, waaronder Niki Lauda.
BMW Classic komt op 28, 29 en 30 augustus met een selectie van de bekendste en meest succesvolle BMW raceauto’s naar Circuit Park Zandvoort. De auto’s worden bestuurd door bekende coureurs, die hun grote successen veelal boekten achter het BMW-stuur. BMW Classic maakt in een later stadium bekend welke auto’s en coureurs er tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort in actie zullen komen. Naast auto’s neemt BMW ook enkele succesvolle BMW racemotoren mee voor het demoprogramma.

BMW en Circuit Park Zandvoort

Op Circuit Park Zandvoort is veel BMW-geschiedenis geschreven. In vele nationale kampioenschappen voor toerwagens of GT’s speelde BMW een hoofdrol, met een lange erelijst als resultaat. BMW was ook vaak succesvol in de internationale races op het duinencircuit. Het merk smaakte bijvoorbeeld het zoet van de overwinning in de DTM op Circuit Park Zandvoort. In 1979 en 1980 deed het BMW M1 Procar kampioenschap Zandvoort aan tijdens de weekenden van de Grand Prix van Nederland. Nelson Piquet stelde in 1983 met zijn Brabham BMW Turbo de poleposition veilig tijdens de Grand Prix van Nederland. Piquet schreef geschiedenis door ook de laatste Grand Prix van Nederland, in 1985, vanaf ‘pole’ te beginnen met zijn Brabham BMW.

Mis het niet!

Een toegangskaart voor de Historic Grand Prix Zandvoort kost in de voorverkoop slechts 40 euro voor drie dagen, inclusief toegang tot de paddocks. Een dagkaart kost niet meer dan 20 euro. Kinderen van vijf tot twaalf jaar en onder begeleiding krijgen 50 procent korting, de jongste kinderen hebben gratis toegang. U kunt uw kaarten bestellen via www.historicgrandprix.nl.