Historic Grand Prix Zandvoort ver terug in de tijd met Pre-War Sports Cars

Historic Grand Prix Zandvoort ver terug in de tijd met Pre-War Sports Cars

De Historic Grand Prix Zandvoort doet veel liefhebbers van historische autosport een groot plezier met de komst van de Pre-War Sports Cars. De klasse voor sportscars uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw komt voor de eerste keer in actie op Circuit Park Zandvoort. Het startveld telt roemruchte merken van het kaliber Bentley, Aston Martin, Frazer Nash en Talbot. De Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 2, 3 en 4 september.

Een hoogwaardige pre-war raceklasse was een langgekoesterde wens van veel bezoekers en de organisatie van de Historic Grand Prix Zandvoort. Tijdens de komende lustrumeditie komt deze droom uit. Met de Pre-War Sports Cars erbij beslaat het evenement een tijdspanne van meer dan 60 jaar autosportgeschiedenis, vanaf de jaren ’20 tot in de jaren ’80.

Afwisselend startveld

De klasse Pre-War Sports Cars laat zien hoe er 80 tot 90 jaar geleden geracet werd. De rijders hangen over in de bocht, hard werkend achter het grote stuur. Hun zeldzame auto rust op smalle bandjes, met weinig grip.

De serie verwacht met meer dan 20 auto’s in actie te komen. Het startveld is erg afwisselend. Er staan veel legendarische merken aan de start. Denk bijvoorbeeld aan Aston Martin, Bentley en Alvis. Het veld is daarnaast een leuke mix tussen bescheiden gemotoriseerde sportscars en exemplaren met grote, krachtigere motoren. De Frazer Nash modellen hebben bijvoorbeeld een 1.500 cc krachtbron, de Bentleys 3/4½ hebben 4,4 liter cilinderinhoud.

Bijzondere geschiedenis

Enkele sportscars uit het veld kijken terug op een roemruchte, succesvolle geschiedenis. Neem bijvoorbeeld de Talbot 105 Sports Team Car uit 1931 van Chris Lunn. De drieliter Talbot eindigde tijdens de 24 uren van Le Mans in 1931 als derde algemeen en als klassewinnaar. De geschiedenis van de Talbot 105 Team Car uit 1931 van onze landgenoot Adrian van der Kroft mag ook als ‘bewogen’ worden bestempeld, met optredens op diverse wereldberoemde circuits en evenementen.

15413009887_3f0bbb4cb9_b

Enthousiast

Motor Racing Legends is de organisatie achter de klasse. Voorzitter Duncan Wiltshire, die zelf in actie komt met zijn Bentley 3 Litre uit 1928, is enthousiast over het optreden van de Pre-War Sports Cars tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. “We zijn erg blij dat we deel uitmaken van dit prachtige evenement. Daarnaast kijken we erg uit naar onze race op Circuit Park Zandvoort, een circuit met een lange historie.”

Toegang vanaf 20 euro

De prijzen van toegangskaarten voor de Historic Grand Prix Zandvoort beginnen in de voorverkoop al bij 20 euro. Daarvoor krijgt u een dagkaart, inclusief toegang tot het rennerskwartier. Een toegangskaart voor drie dagen kost slechts 40 euro. Kinderen van 5 tot 12 jaar onder begeleiding krijgen 50 procent korting, de allerjongsten hebben gratis toegang.