Historic Grand Prix Zandvoort sluit zaterdagprogramma af met GT-spektakel

Historic Grand Prix Zandvoort sluit zaterdagprogramma af met GT-spektakel

De Historic Grand Prix Zandvoort duurt drie dagen, van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus. Wie alleen op zondag komt, mist meer dan de helft van de races en demo’s. Op zaterdag vindt bijvoorbeeld de enige race van de spectaculaire Gentlemen Drivers plaats, met een veld van 35 GT’s. Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde en WTCC-ster Tom Coronel behoren tot de kanshebbers.

‘The cars are the stars’ tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Dat geldt ook voor de race van de Gentlemen Drivers, met circa 35 GT’s van 50 jaar en ouder van het kaliber AC Cobra, Jaguar E-Type en Lotus Elan. De Nederlandse bezoekers hopen echter ook op Nederlands succes. De Gentlemen Drivers is tijdens de afgelopen drie edities van de Historic Grand Prix Zandvoort immers uitgegroeid tot een ‘Nederlandse’ klasse. In 2012 was het hele erepodium oranje gekleurd, met Jan Lammers en Michiel Campagne als winnaars. Vorig jaar wonnen David Hart en Tom Coronel de race met hun AC Cobra. Dit duo mengt zich ook dit jaar weer in de strijd. David deelt zijn Cobra met Giedo van der Garde, Tom vormt een equipe met Hans Hugenholtz. Dit viertal behoort tot de favorieten op de eindzege van de 90 minuten durende race met verplichte pitstop, die op zaterdagmiddag 29 augustus wordt verreden.

IMG_3704

De Nederlandse inbreng bestaat verder uit Michiel Smits (Ford Shelby Mustang GT), Roeland Voerman (Chevrolet Corvette), Karsten Le Blanc (AC Cobra) en Robert Jan ‘t Hoen en Cor Visser (beiden Austin Healey 3000).

Indrukwekkend startveld

Het startveld is indrukwekkend, met alleen al acht AC Cobra’s. Houd Leo Voyazides en Simon Hadfield in de gaten. Dit Cobra-duo eindigde de afgelopen twee jaar op het Gentlemen-erepodium tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort en werd vorig jaar bovendien tweede in het kampioenschap. Rob Hall, in 2013 winnaar met zijn AC Cobra, is ook van de partij.

De finishvlag valt zaterdagmiddag rond zes uur. De echte liefhebbers gaan vervolgens nog niet naar huis. Om zeven uur ’s avonds begint de parade van raceauto’s door het centrum van Zandvoort!

NS3B8268 kopiëren

Toegang vanaf 20 euro

Een dagkaart, inclusief toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop slechts 20 euro. Voor 40 euro bent u drie dagen welkom. Kinderen van 5 tot 12 jaar en onder begeleiding krijgen 50% korting, de jongste kinderen hebben gratis toegang. Bestel uw kaarten via www.historicgrandprix.nl.