Historic Grand Prix Zandvoort pakt uit met DTM-bolides én DTM-coureurs

Historic Grand Prix Zandvoort pakt uit met DTM-bolides én DTM-coureurs

De Historic Grand Prix Zandvoort doet veel autosportliefhebbers een groot plezier met de klasse Tourenwagen Classics, met onder meer DTM-bolides uit de jaren ’80 en ’90. Minstens zo bijzonder: voormalige DTM-coureurs mengen zich in de strijd. Dat belooft veel spektakel, op 31 augustus en 1 en 2 september!

De DTM was in de jaren ’80 en ’90 het toneel van inmiddels legendarische auto’s. Denk aan de BMW M3 E30, Mercedes 190 en C-Klasse en de Alfa Romeo 155 V6. Deze iconen worden in het veld van de Tourenwagen Classics vergezeld door op-en-top DTM-klassiekers van het kaliber Ford Sierra Cosworth, Audi V8 en BMW 635 CSi. Elke auto is uitgedost in de oorspronkelijke sponsorkleuren, om het feest der herkenning nog groter te maken.

Het deelnemersveld omvat onder meer de originele DTM-bolides van Johnny Cecotto, Giancarlo Fisichella en DTM-racewinnares Ellen Lohr.

DTM-kampioenen

Veel DTM-grootheden uit de jaren ’80 en ’90 beleefden de afgelopen jaren veel plezier tijdens de races van de Tourenwagen Classics. Onder hen drievoudig DTM-kampioen Klaus Ludwig en DTM-titelhouders Kurt Thiim en Volker Strycek. Ook DTM-racewinnaars Harald Grohs, Roland Asch, Altfrid Heger en Marc Hessel maakten na vele jaren weer kennis met hun DTM-bolides. Een eveneens  bijzondere deelnemer was Toto Wolff, teambaas van het Mercedes Formule 1 team.

STW

De Tourenwagen Classics is meer dan alleen DTM. Het startveld omvat onder meer ook auto’s uit het spectaculaire STW-kampioenschap uit de jaren ’90. De Super Tourenwagen Cup kwam in 1994 in actie op het circuit van Zandvoort. Deelnemende STW-auto’s aan de Tourenwagen Classics zijn onder meer ‘dikke’ versies van de Ford Mondeo, Opel Astra en BMW E36.

DTM-circuit

Circuit Zandvoort heeft sinds 2001 een vaste plek op de DTM-kalender. Met een geschiedenis van inmiddels al 20 races behoort Circuit Zandvoort tot de top zes van circuits met de meeste DTM-heritage.

Toegang vanaf  € 17,50

Een dagkaart voor het duinterrein kost in de voorverkoop slechts € 17,50 (30 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune en duinterrein, bedraagt in de voorverkoop 30 euro (dagkaart) en 50 euro (drie dagen). Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.