Historic Grand Prix Zandvoort onderdeel van Formule Junior jubileum wereldtournee

Historic Grand Prix Zandvoort onderdeel van Formule Junior jubileum wereldtournee

In 2018 bestaat de Formule Junior 60 jaar. Dat wordt gevierd met de wereldwijde ‘Formula Junior Diamond Jubilee’, die dit jaar al van start is gegaan. De Historic Grand Prix Zandvoort maakte onderdeel uit van de wereldtournee. De Australiërs Bill Hemming en Kim Shearn waren van de partij en genoten. “De sfeer is erg goed, daarnaast behoort Circuit Park Zandvoort tot de iconische circuits.”

De deelnemers aan de FIA Lurani Trophy voor Formule Junior auto’s houden van een feestje. De raceklasse trekt maar liefst drie jaar uit om de zestigste verjaardag van de Formule Junior te vieren. De FIA Lurani Trophy selecteerde vanzelfsprekend alleen de mooiste evenementen om de slingers op te hangen. De Historic Grand Prix Zandvoort maakte onderdeel uit van de selecte Europese racekalender van de World Tour.

Negen maanden per jaar racen

De Australische Formule Junior-rijders Kim Shearn en Bill Hemming behoren tot de deelnemers aan het wereldwijde feest. “Na een aantal evenementen in Europa gaan we tijdelijk terug naar huis”, aldus Shearn. “Eind dit jaar en begin volgend jaar staan er races in Australië en Nieuw-Zeeland op het programma. Daarna gaan we naar Noord-Amerika. In 2018 beginnen we in de Baltische staten, gevolgd door een nieuwe ronde door Europa. We zijn negen maanden per jaar met onze hobby bezig.”

“Geweldig publiek”

Het duo genoot tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. “De sfeer is erg goed en het publiek is geweldig”, constateerde Shearn. “Het evenement is zeer toegankelijk, de bezoekers kunnen dichtbij de auto’s komen. Ik word veel aangesproken, daarbij merk ik dat het publiek goed is geïnformeerd. Ik krijg vragen over mijn auto en voer leuke gesprekken. Ik heb zelfs toeschouwers gesproken die de Formule Junior nog hebben zien rijden toen het een moderne klasse was.”

Het circuit zelf valt ook goed in de smaak bij de enthousiaste rijders. “Terrific”, vindt Hemming van het circuit. “Elke bocht is leuk. Bovendien kun je hier goed inhalen.”

Tot de volgende keer!

Kim Shearn kende de Historic Grand Prix Zandvoort al van eerdere deelnames, onder meer aan de races van de FIA Lurani Trophy in 2014. Voor Bill Hemming was het zijn eerste optreden tijdens het internationale evenement. “Ik heb erg genoten”, vertelde hij vlak voordat hij koers zette naar het volgende circuit van de World Jubilee. “Ik kom zeker terug!”