Historic Grand Prix Zandvoort onderdeel jubileumtour Formule Junior

Historic Grand Prix Zandvoort onderdeel jubileumtour Formule Junior

De FIA Lurani Trophy voor Formule Juniors verwacht weer met een mooi, competitief startveld aan te treden tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Reken op minimaal 30 deelnemers, die niet alleen strijden om het officiële historische FIA kampioenschap. De Historic Grand Prix Zandvoort (2 – 4 september) maakt ook deel uit van een drie jaar durende, wereldwijde Formule Junior jubileumtour.

De Formule Junior was in de periode 1958 – 1963 de opstapklasse richting de Formule 1. Onder anderen Jim Clark, John Surtees en Jochen Rindt groeiden vanuit de Formule Junior door naar de eredivisie van de autosport. De FIA Lurani Trophy houdt de herinneringen aan deze prachtige en succesvolle formulewagenklasse levend.

Net als in 2014 en 2015, tellen de races tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort weer mee voor het officiële FIA-kampioenschap. Veel toppers van de afgelopen jaren hebben zich al ingeschreven. Denk aan Manfredo Rossi di Montelera, die vorig jaar de beide races won. Denk ook aan James Murray, die twee keer minder dan een seconde tekortkwam op de winnaar! Onze landgenoot Floris-Jan Hekker mengt zich in de strijd met zijn Rayberg uit 1959.

Goedgevuld veld

De organisatie van de FIA Lurani Trophy verwacht minimaal 30 auto’s. Deelnemers die al ervaring hebben met de Historic Grand Prix Zandvoort, komen dolgraag terug. Rijders die nog niet aan het goedbezochte evenement hebben deelgenomen, worden enthousiast gemaakt door hun ‘collega’s’. “Onze rijders houden van het evenement en van het circuit”, laat de klasse weten. “De Historic Grand Prix Zandvoort behoort tot de best bezochte raceweekends op onze kalender. De sfeer is bijzonder, zeker ook tijdens de rijdersparade door de straten van Zandvoort op zaterdagavond.”

‘Wereldtournee’

De klasse rekent bovendien op extra belangstelling van rijders die deelnemen aan de ‘Diamond Jubilee World Tour’, een wereldwijde happening die in 2018 wordt afgesloten met de viering van het 60-jarig bestaan van de Formule Junior. De Tour vindt plaats op de mooiste circuits en tijdens de meest aansprekende evenementen in onder meer Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika. De organisatie verwacht tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort onder meer deelnemers uit Australië en Nieuw-Zeeland te mogen begroeten.

_MG_9822

Topprogramma vanaf 20 euro

Een dagkaart voor de Historic Grand Prix Zandvoort kost slechts 20 euro in de voorverkoop, voor 40 euro heeft u op 2, 3 en 4 september toegang. Elke kaart geeft toegang tot het rennerskwartier, de hoofdtribune en het duingebied. Kinderen van 5 tot 12 jaar onder begeleiding krijgen 50% korting, de allerjongsten hebben gratis toegang.

Alle informatie vindt u op www.historicgrandprix.nl.