Historic Grand Prix Zandvoort laat Grand Prix-sfeer in regio herleven

Historic Grand Prix Zandvoort laat Grand Prix-sfeer in regio herleven

De Historic Grand Prix Zandvoort is veel meer dan een driedaags racespektakel met de mooiste historische raceklassen. Het evenement staat ook in het teken van bijzondere demo’s, de populaire parade met raceauto’s door het centrum van Zandvoort en een ‘Hall of Fame’ in het Zandvoorts museum. De Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus.

De Historic Grand Prix Zandvoort is een evenement vol traditie. Het is bijvoorbeeld niet toevallig dat de snelste en meest bijzondere historische raceklassen in het laatste weekend van augustus naar Circuit Park Zandvoort komen. De Grand Prix van Nederland vond immers vaak eind augustus plaats. ‘Zandvoort’ was in totaal 30 keer het toneel van een Formule 1 Grand Prix.

Parade
Lang geleden was het heel normaal dat de Formule 1-auto’s over de openbare weg reden, op weg van hun tijdelijke stalling in Zandvoort naar het circuit en weer terug. Deze traditie is in ere hersteld met de rijdersparade door het centrum van Zandvoort. Op zaterdagavond rijden deelnemers met hun historische formuleauto’s, toerwagens en GT’s langs duizenden enthousiaste toeschouwers. Ook autosportcoryfeeën zoals Gijs van Lennep, Arie Luyendijk en Jan Lammers namen deel en genoten van de sfeer. Met de Historic Grand Prix Zandvoort en de rijdersparade is de bijzondere, gezellige Grand Prix-sfeer van vroeger weer helemaal terug in de Zandvoortse regio!

Hall of Fame
Het Zandvoorts Museum stelt ook dit jaar weer een expositie samen die is gerelateerd aan de Historic Grand Prix Zandvoort. Deze keer wordt teruggeblikt op de winnaars van de Zandvoortse Grand Prix-races. De ’Hall of Fame’ begint nog voor de start van het Formule 1-tijdperk bij Prins Bira (1948) en eindigt bij Niki Lauda, die in 1985 de laatste Grand Prix van Nederland op zijn naam schreef.

Kippenvel-demo’s
De demo’s tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort zijn stuk voor stuk  ‘kippenvel-momenten’. Denk bijvoorbeeld aan de demonstratie van tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendijk met een Lotus 79 Formule 1-auto. Met dit model stelde Lotus in 1978 een dubbelzege veilig tijdens de Grand Prix van Nederland. Denk ook aan David Brabham, die zijn vader en tweevoudig winnaar van de Nederlandse Grand Prix Sir Jack Brabham herdacht. David gaf een demonstratie met een klassieke Brabham Formule 1-auto. De voormalige Formule 1-coureurs Jan Lammers, Roberto Moreno en Michael Bleekemolen gaven eveneens een Formule 1-auto de sporen op het Zandvoortse asfalt. Goed nieuws voor de fans: voor de vierde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort wordt extra ruimte voor even bijzondere als luidruchtige demo’s ingeruimd!

Historische topseries
De crème de la crème van de internationale historische autosportklassen kan bijna niet wachten tot het eind augustus is. Alle bekende topklassen zijn weer van de partij. Zoals het FIA Masters Historic Formula One Championship (1966-1985) en de klassen Pre’66 en Pre’61 Grand Prix Cars. Denk ook aan de ‘Le Mans’ startvelden van de klasse Groep C en het FIA Masters Historic Sports Car Championship. Het NK Historische Toerwagens & GT’s en het NK GT’s en Touring Cars hebben een luxeprobleem: de beide klassen zijn al volgeboekt! De Gentlemen Drivers, de FIA Lurani Trophy, de klasse Historic Formula 2 en de Pre’66 Touring Cars behoren ook tot de geliefde bekenden van de Historic Grand Prix Zandvoort.

Voorverkoop gestart
De voorverkoop is inmiddels van start gegaan opwww.historicgrandprix.nl/tickets. Een dagkaart kost slechts 20 euro, voor 40 euro heeft u al een weekendkaart voor drie dagen. Elke kaart geeft ook toegang tot het rennerskwartier, zodat u de auto’s van dichtbij kunt bekijken. Kinderen tot twaalf jaar krijgen een korting van 50%. Voor wie de Historic Grand Prix Zandvoort als VIP wil beleven, is er de geliefde Paddock Club.

De Historic Grand Prix Zandvoort is van 17 tot en met 26 april ’15 aanwezig met een stand op de AutoRAI. Hier kunt u alvast meer te weten komen over de Historic Grand Prix Zandvoort 2015 en zijn er kaarten en arrangementen te verkrijgen. Volg de Historic Grand Prix Zandvoort ook op Facebook: fb.com/historicgrandprix