Historic Grand Prix Zandvoort in de ban van GT-spektakel Gentlemen Drivers en NK HTGT

Historic Grand Prix Zandvoort in de ban van GT-spektakel Gentlemen Drivers en NK HTGT

Een tip voor bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort: zorg dat u op zondag 3 september om acht uur ’s ochtends paraat bent. Dan gaat immers een prachtig en krachtig veld met meer dan 50 GT’s van start! Met auto’s van het kaliber AC Cobra, Ferrari GTO en Jaguar E-type is spektakel gegarandeerd.
Circuit Zandvoort staat op 1, 2 en 3 september drie dagen lang in het teken van de Historic Grand Prix Zandvoort.

De klasse Gentlemen Drivers, behorend tot de befaamde Masters serie, vormt al vanaf de eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort een vast en geliefd onderdeel van het raceprogramma. De klasse voor GT’s met een bouwjaar tot en met 1965 racet dit jaar voor de eerste keer samen met de GT’s van het NK Historische Toerwagens & GT’s. Dat levert een startveld van meer dan 50 GT’s op.

Cobra favoriet
De teams met een AC Cobra of Shelby Cobra Daytona Coupe zijn favoriet voor de zege in de anderhalf uur durende race inclusief verplichte pitstop. De afgelopen twee jaar won de equipe Leo Voyazides – Simon Hadfield de race op Circuit Zandvoort met hun Shelby Cobra Daytona Coupe. In 2014 zorgden David Hart en Tom Coronel voor een Nederlandse zege met hun AC Cobra. Vorig jaar eindigde David met zijn zoon Olivier als derde, dit jaar is een zege het einddoel. Hans Hugenholtz met de tweede Cobra van het Nederlandse team is ook een vaste kracht in de voorhoede.

Afwisselend startveld
Het startveld is niet alleen groot, maar ook zeer divers. Er worden twee Ferrari’s GTO verwacht, onder meer bestuurd door onze landgenoot Nicky Pastorelli. Let ook op de Jaguars E-type en TVR’s Griffith.
Houd daarnaast de ‘kleinere’ GT’s in de gaten. De equipes met de lichtere sportauto’s strijden niet alleen voor hun eigen klassementen, maar ze kunnen het de ‘grote jongens’ ook flink lastig maken. Vorig jaar kwam bijvoorbeeld een 1.600 cc Lotus Elan 26R als vierde algemeen over de finish. De Lotus Elan is een populaire auto in het veld, net als de Austin Healey 3000.

NK HTGT
Een selectie van ruim 20 GT’s uit het NK HTGT completeert het startveld. De deelnemers worden na een uur afgevlagd, waarna de Gentlemen Drivers nog een half uur doorgaan. Michiel Campagne wil weer ’vlammen’ met zijn Chevrolet Corvette Grand Sport. In 2012 won hij, samen met Jan Lammers, de race van de Gentlemen Drivers met zijn Corvette. Daarnaast worden onder meer enkele exemplaren van de Shelby GT350 verwacht, evenals een Ford GT40 en een Iso Grifo A3C. Conclusie: dat wordt genieten!

Toegang vanaf 15 euro
Een dagkaart voor het duinterrein kost in de voorverkoop slechts 15 euro (25 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune en het duinterrein, bedraagt in de voorverkoop 25 euro (dagkaart) en 45 euro (drie dagen). Kinderen van 5 tot 12 jaar krijgen 50% korting, de jongste kinderen hebben gratis toegang.