Historic Grand Prix Zandvoort, Gassan en Tudor halen 10 duizend euro op voor Stichting Onky Donky

Historic Grand Prix Zandvoort, Gassan en Tudor halen 10 duizend euro op voor Stichting Onky Donky

De Historic Grand Prix Zandvoort staat niet alleen in het teken van races en demo’s. De veiling van een exclusieve Tudor chronograaf voor een goed doel is inmiddels een goede traditie. Dit jaar werd Stichting Onky Donky verblijd met maar liefst 10 duizend euro.

Gassan Diamonds en Tudor ontwikkelden speciaal voor de Historic Grand Prix Zandvoort de Tudor Heritage Chrono winners edition, een prachtige prijs voor racewinnaars tijdens het evenement. Een exemplaar van de limited edition chronograaf werd tijdens de eerste dag van de Historic Grand Prix Zandvoort geveild. Het exclusieve uurwerk werd afgehamerd voor 6 duizend euro, de koper rondde het bedrag royaal af op 10 duizend euro.

Stichting Onky Donky

Het geld komt ten goede aan Stichting Onky Donky. De stichting biedt kinderen met een beperking een onvergetelijke dag in het ‘Onky Donky huis’ in Ouwehands Dierenpark. Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde is ambassadeur van de stichting.

Ron Maydon in het zonnetje

Gassan Diamonds en Tudor stelden ook een Tudor Heritage Chrono winners edition beschikbaar aan Ron Maydon, oprichter en voorman van Masters Historic Racing. Maydon kreeg de chronograaf als dank en waardering voor wat hij voor de historische autosport heeft betekend. ‘Masters’ is onder meer organisator van het FIA Masters Historic Formula One Championship en het FIA Masters Historic Sports Car Championship, vaste gasten tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort.

Chordoma Foundation

Kunstenaar Ian Berry heeft een mooi, krachtig portret van Ayrton Senna vervaardigd. Het portret is opgebouwd uit stukjes denim. Op basis van het origineel, geschonken aan de moeder van de racelegende, heeft Berry 1960 met de hand gemaakte portretten gemaakt. Een exemplaar leverde tijdens de veiling 2 duizend euro op voor de Chordoma Foundation. Deze stichting financiert onderzoek naar betere behandelplannen en, uiteindelijk, genezing van chordomen. Dat zijn zeldzame en gecompliceerde bottumoren.