Historic Grand Prix Zandvoort en Porsche laten Porsche-museumstukken brullen

Historic Grand Prix Zandvoort en Porsche laten Porsche-museumstukken brullen

Porsche pakt ook dit jaar weer groot uit tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Vijf even bijzondere als verschillende raceauto’s uit de fabriekscollectie in Stuttgart worden bestuurd door onder meer de Porsche-coryfeeën Gijs van Lennep, Jürgen Barth en Harm Lagaaij. Vaste bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort weten wat dat betekent: genieten! De Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 31 augustus en 1 en 2 september. 

Porsche verzorgt als partner van de Historic Grand Prix Zandvoort elk jaar weer een prachtig demo-programma. Het racewagenpark is dit jaar afwisselender dan ooit. Neem bijvoorbeeld de Porsche 356 SL uit 1950, de lichtgewichtversie van de allereerste Porsche 356 uit 1948. De fraai gestroomlijnde raceauto die tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort in actie komt, won in 1951 zijn klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans.

Porsche 908/03 Spyder

De Porsche 908/03 Spyder is ook een lichtgewicht. Met slechts 545 kilo op de weegschaal én met een drieliter achtcilinder won deze Porsche onder meer de legendarische Targa Florio in 1970.

Porsche 906

De Porsche 906 maakte zijn debuut in 1966. De prachtig gelijnde sportscar was, geheel volgens Porsche-traditie, een lichtgewicht racer (580 kilo). Aangedreven door een krachtige 2,0 liter zescilinder won dit model in 1966 de Targa Florio.

Porsche 961

Iedere autoliefhebber kent de Porsche 959 supercar. Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort toont Porsche de 961, een doorontwikkeling van de 959. In 1986 won het 680 pk krachtige, vierwiel-aangedreven model zijn klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans (zevende algemeen). Even terzijde: ‘Le Mans’ 1986 eindigde in een overallzege voor de Porsche 962C. Vanwege reglementaire kwesties was de Porsche 961 een kort leven beschoren.

Porsche 911 GT1

Porsche neemt ook een Porsche 911 GT1 mee naar de Historic Grand Prix Zandvoort. Met dit model stelde Porsche onder meer een dubbelzege veilig tijdens de 24 Uur van Le Mans in 1998.

Gijs van Lennep

Gijs van Lennep, tweevoudig Porsche Le Mans-winnaar en Porsche-ambassadeur, bestuurt traditiegetrouw een Porsche racer tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Jürgen Barth, winnaar van ‘Le Mans’ in 1977 met een Porsche 936/77, is net als vorig jaar ook van de partij. Hetzelfde geldt voor de vermaarde voormalige Porsche designchef Harm Lagaaij. Paul en Max van Splunteren completeren het vijftal demo-coureurs.

Porsche Classic dorp

Iedereen met een paddockkaart is traditiegetrouw welkom in het Porsche Classic dorp in het rennerskwartier. Hier staan alle bijzondere museumstukken opgesteld, u kunt kennismaken met de Nederlandse Porsche Centrums en met een aantal Porsche raceteams. Porsche organiseert in het dorp tevens signeersessies met de coureurs. Een andere ‘klassieker’ ontbreekt evenmin: de Porsche Parking, voor genodigden van Porsche, biedt een groot en divers overzicht van tientallen jaren Porsche sportwagens.

Toegang vanaf  € 17,50

Een dagkaart voor het duinterrein kost in de voorverkoop slechts € 17,50 (30 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune, het Porsche Classic dorp en het duinterrein, bedraagt in de voorverkoop 30 euro (dagkaart) en 50 euro (drie dagen). Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.