Historic Grand Prix Zandvoort decor van debuut 70 jaar oude Larkens Formule 3

Historic Grand Prix Zandvoort decor van debuut 70 jaar oude Larkens Formule 3

In 1949 bouwden de gebroeders Larkens een 500 cc Formule 3. Bijna 70 jaar later, tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort 2018, reed Mike Doodeman de allereerste races met de Nederlandse auto. Hij genoot. “Die glimlach gaat niet meer van mijn gezicht.”

De Groningse broers Larkens bouwden welgeteld één raceauto. “Toen de auto klaar was, hebben ze een keer getest op het circuit van Zandvoort”, weet Mike. “Daarna werd het stil.”

Doodeman kocht de Larkens eind 2016. Na 40 jaar in een schuur te hebben gestaan, had de 500 cc Formule 3 ‘enig achterstallig onderhoud’.

Racedebuut!

De Historic Grand Prix Zandvoort was het decor van het racedebuut van de Larkens Formule 3 én van Mike zelf. De auto was net op tijd klaar, aldus de enthousiaste eigenaar. “De donderdag voor het evenement hebben we de motor voor de eerste keer gestart.”

Hard werken

Mike en zijn team beleefden geen onbezorgd raceweekend met de Larkens met startnummer 13 (!). “Op vrijdag hadden we problemen met de carburateur en de schakelstang”, blikte de autosportdebutant terug. “We hebben de auto in onze werkplaats gerepareerd, op zaterdag waren we net op tijd terug voor de eerste race.”

Mike sloot de zaterdag af met een feest, ter ere van het beter-laat-dan-nooit debuut van zijn unieke raceauto.

“Briljant weekend!”

Mike haalde door technische problemen helaas de finish niet in de beide races van de 500 cc Formule 3. “Maar ik kijk wel terug op een briljant weekend”, concludeerde hij. “Ik heb erg genoten van de auto en van de goede sfeer tijdens het evenement en binnen onze klasse. Mijn glimlach gaat niet meer van mijn gezicht. Ik ga nu nagenieten.”