Historic Grand Prix Zandvoort decor Formule 1-optreden Michel Florie

Historic Grand Prix Zandvoort decor Formule 1-optreden Michel Florie

Michel Florie heeft zijn Formule Ford verruild voor een Footwork FA 15 Formule 1-auto. Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort reed hij zijn eerste demo-ronden met zijn bolide uit 1994.

De Historic Grand Prix Zandvoort biedt voor elk wat wils. De klasse Pre ’61 Grand Prix Cars bijvoorbeeld is een raceklasse met onder meer Formule 1- auto’s uit de beginjaren van Circuit Park Zandvoort. Tijdens de demo’s kwamen er enkele veel jongere Formule 1-bolides in actie. Michel Florie reed zijn eerste kilometers met zijn Footwork FA 15. “Dit is de auto die in 1994 werd bestuurd door Christian Fittipaldi”, vertelde hij. “Met deze auto eindigde hij tijdens de Grand Prix van Duitsland als vierde. In Monaco kwalificeerde hij zich als zesde.”

Florie is enthousiast over de Historic Grand Prix Zandvoort. “Het is een topevenement. Ik heb bijna drie jaar niet geracet, het is leuk om juist tijdens dit evenement en voor zoveel publiek weer in actie te komen.”

Senten-Images HGP 2015_-368

Formule Ford kampioen

De Formule Ford was decennialang een opstapklasse voor coureurs die door wilden groeien richting de Formule 3 en Formule 1. Michel Florie was binnen de klasse een uitzondering. Hij verliet de klasse niet na één of twee seizoenen om wat anders te gaan doen, maar bleef de Formule Ford van 1995 tot en met 2012 trouw. In die tijd won hij meerdere Nederlandse en Benelux-titels. “Daarnaast heb ik diverse ronderecords in de Formule Ford op mijn naam staan”, aldus de succesvolle coureur.

Het moet gezegd: in navolging van rijders als Michael Schumacher is ook Florie uiteindelijk vanuit de Formule Ford in de Formule 1 terechtgekomen.