Historic Grand Prix Zandvoort boordevol spektakel tijdens ‘1 uur van Le Mans’

Historic Grand Prix Zandvoort boordevol spektakel tijdens ‘1 uur van Le Mans’

De race van het FIA Masters Historic Sports Car Championship behoort elk jaar tot de spektakelstukken van de Historic Grand Prix Zandvoort. De Le Mans-bolides en ‘dikke’ GT’s staan een uur lang garant voor een explosie van snelheid, pk’s en geluid. Geniet mee, op 31 augustus en 1 en 2 september!

Het FIA Masters Historic Sports Car Championship is een kampioenschap voor sportscars en GT’s uit de jaren 1962 – 1974. De even wonderschone als snelle Lola T70 Mk3B, voorzien van een vijfliter V8, is ‘the car to beat’. Sinds de eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort, in 2012, kwam dit model telkens als eerste over de finish. De equipe Leo Voyazides – Simon Hadfield won al vier keer op Circuit Zandvoort en is daarmee favoriet. Zij krijgen onder meer tegenstand van de competitieve David Hart en Nicky Pastorelli, die de Lola T70 Mk3B van Hart delen. Een andere landgenoot waarvan spektakel mag worden verwacht, is Michiel Smits met zijn Lola T70 Mk1 Spyder.

Klassementsaanvoerders

De leiding in het tussenklassement voor auto’s vanaf 1966 is in handen van Jamie Boot met zijn tweeliter Chevron B16. Het merk Chevron is met de compacte modellen B8, B16 en B19 zeer goed vertegenwoordigd in het startveld. Let ook op de equipe Keith Ahlers – James Billy Bellinger, die het klassement van auto’s vóór 1966 aanvoert met hun Cooper Monaco King Cobra uit 1963.

Toegang vanaf  € 17,50

Een dagkaart voor het duinterrein kost in de voorverkoop slechts € 17,50 (30 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune en het duinterrein, bedraagt in de voorverkoop 30 euro (dagkaart) en 50 euro (drie dagen). Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.  Voor wie de Historic Grand Prix Zandvoort op VIP-niveau wil beleven, is er de exclusieve Paddock Club.