Historic Grand Prix Zandvoort blikt terug op gouden motorsporttijden

Historic Grand Prix Zandvoort blikt terug op gouden motorsporttijden

Decennia geleden behoorden vele Nederlandse motorcoureurs tot de wereldtop. De Golden 50cc Racing Riders en de Golden 125cc Racing Riders laten deze wegrace-tijden herleven. Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort (28 tot en met 30 augustus) komen niet alleen unieke racemotoren in actie, maar ook grote kampioenen van weleer.

De Golden 50cc / 125cc Racing Riders komen met circa 40 racemotorfietsen naar Circuit Park Zandvoort. De demo’s vinden plaats op alle drie de dagen van de Historic Grand Prix Zandvoort. In de 50cc-klasse komt niemand minder dan Jan de Vries in actie. Hij werd wereldkampioen 50cc in 1971 en 1973. Aalt Toersen, tweevoudig vice-wereldkampioen, wordt ook verwacht. Jos Schurgers behoorde eveneens tot de wereldtop. Hij neemt zijn Bridgestone 125 cc mee naar de Historic Grand Prix Zandvoort.

Het deelnemersveld telt ook een grote groep Duitse rijders, waaronder de voormalige GP-coureur Ingo Emmerich. Het mag duidelijk zijn dat de gashendels drie dagen op rij flink open gaan!