Historic Grand Prix Zandvoort blikt terug op geslaagde première Pre-War Sports Cars

Historic Grand Prix Zandvoort blikt terug op geslaagde première Pre-War Sports Cars

Het eerste optreden van de Pre-War Sports Cars tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort smaakt naar meer. Het startveld was prachtig, net als de race. “Alle rijders zijn onder de indruk”, blikte Duncan Wiltshire na de race namens de klasse terug. “Volgend jaar komen we graag terug, met een groter startveld.”

De Pre-War Sports Cars kwamen met een even fraai als afwisselend startveld naar Circuit Park Zandvoort. Illustere merken zoals Bentley, Frazer Nash, Aston Martin en Alvis kwamen in actie. De diversiteit was enorm, met onder meer de voor circuitbegrippen enorme Hotchkiss AM80 van Steve Smith.

Enkele deelnemers namen op zaterdagavond deel aan de parade door de straten van Zandvoort. Dat was niet alleen een bijzondere belevenis voor de rijders, het publiek vond het ook prachtig.

a_mgl1020

Superlatieven

Duncan Wiltshire nam deel met zijn Bentley 3 litre uit 1928. De Bentley-coureur is voorzitter van de organiserende Motor Racing Legends. Na de race en gesprekken met de overige rijders kwam hij tot de conclusie dat het hele weekend ‘fabulous’ was. “Wij zijn hier allemaal voor de eerste keer en we zijn onder de indruk. De Historic Grand Prix Zandvoort is een groot en vriendelijk evenement, met veel publiek dat volop interesse toont in onze auto’s. Het circuit is goed geschikt voor onze auto’s. Ik heb zelf gemerkt dat de baan veel sneller is dan ik in eerste instantie dacht.”

Op naar 2017!

Wiltshire blikte ook alvast vooruit. ”Volgend jaar komen we graag terug. Op basis van onze goede ervaringen met de Historic Grand Prix Zandvoort, verwacht ik dan een groter startveld. Als we volgend jaar weer van de partij zijn, willen we proberen om ook enkele Nederlandse rijders voor onze race te interesseren.”

a_mgl0593