Historic Grand Prix Zandvoort blij met groot startveld Historische Monoposto’s

Historic Grand Prix Zandvoort blij met groot startveld Historische Monoposto’s

In de jaren ’60 en ’70 waren de Formule Vee, de Formule Ford en de Formule 3 zeer populaire formulewagenklassen. De klasse Historische Monoposto Racing laat deze tijden herleven tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort, die plaatsvindt op 28, 29 en 30 augustus.

Hele generaties Formule 1-coureurs begonnen hun carrière in de Formule Vee, de Formule Ford of de Formule 3. Historische Monoposto Racing blikt terug op deze onvergetelijke raceklassen. De raceserie omvat auto’s vanaf de jaren ’60 tot aan het begin van de jaren ’80.

Historische Monoposto Racing verwacht circa 38 auto’s aan de start. De meeste deelnemers komen uit in de klassen Formule Ford 1600 en Formule Ford 2000. Daarnaast zijn er klassen voor de Formule Vee (1300 cc) en de Formule 3.

Nederlanders succesvol

Het deelnemersveld is zeer internationaal, met rijders uit acht landen. De Nederlandse deelnemers presteren goed. Roel Mulder is regerend kampioen in de klasse Formule Ford 1600, Kees van der Wouden jr is de titelhouder in de Formule Ford 2000 en Frans Parfant was vorig jaar de beste Formule Vee-coureur. Dit drietal, aangevuld met de huidige Formule 3-kampioen Frank Grooz uit Duitsland, is tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort van de partij.

Historic Monoposto Racing (2)

Mooie herinneringen

Circuit Park Zandvoort is decennialang het toneel geweest van prachtige races van de Formule Vee, de Formule Ford en de mede dankzij Max Verstappen ook nu nog populaire Formule 3. Iedereen die er in de jaren ’60 en ‘70 bij was, herinnert zich de grote startvelden en de ijzersterke competitie. In de Formule Ford waren onder meer Crosslé, Lola, Van Diemen, Royale, Reynard en Delta bekende merken. Al deze merken zijn te zien tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort.

In de klasse Formule 3 zien we onder meer auto’s van Ralt, het merk waarmee Jan Lammers in 1978 Europees kampioen werd.

Voordelige toegangskaarten

Een dagkaart voor de Historic Grand Prix Zandvoort kost slechts 20 euro in de voorverkoop, voor 40 euro heeft u al een weekendkaart voor drie dagen. Elke kaart geeft ook toegang tot het rennerskwartier, waar u de auto’s van dichtbij kunt bekijken. Kinderen van vijf tot twaalf jaar krijgen een korting van 50%, de allerjongsten hebben gratis toegang. Voor wie de Historic Grand Prix Zandvoort als VIP wil beleven, is er de exclusieve Paddock Club.

Volg de Historic Grand Prix Zandvoort ook op Facebook: fb.com/historicgrandprix