Historic Grand Prix Zandvoort absolute ‘must’ voor enthousiast NK HTGT

Historic Grand Prix Zandvoort absolute ‘must’ voor enthousiast NK HTGT

Het Nederlands kampioenschap voor historische toerwagens en GT’s is sinds de eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort van de partij met een groot en mooi startveld. Op 1, 2 en 3 september komt de klasse met circa 50 auto’s in actie, op een andere manier dan u gewend bent.

Deelname aan de Historic Grand Prix Zandvoort staat bovenaan de bucketlist van veel historische raceklassen in binnen- en buitenland. De organisatie van het evenement maakt elke editie weer enkele ‘nieuwe’ klassen blij, zoals dit jaar de Classic Formula 3 (1971-1984) en de Triumph Competition & British HTGT. Dat betekent voor het NK HTGT dat de klasse voor de eerste keer sinds 2012 niet als zelfstandige klasse op het programma kan staan.

Twee keer een uur spektakel

Het Nederlands kampioenschap voor toerwagens en GT’s met een bouwjaar tot en met 1965 is dit jaar toch present. De toerwagens en kleinere GT’s uit het veld bundelen de krachten met de klasse Pre ’66 Touring Cars, terwijl de snellere GT’s de klasse Gentlemen Drivers versterken. Dat betekent automatisch dat deze twee fraaie klassen, die onderdeel uitmaken van de prestigieuze Masters series, in één keer over een meer-dan-goed gevuld startveld beschikken. Dat is uiteraard goed nieuws voor de toeschouwers!
De Pre’66 Touring Cars rijden samen met de deelnemers uit het NK HTGT traditioneel een uursrace, de GT’s strijden een uur lang mee met de Gentlemen Drivers.

Afwisseling troef

Het NK HTGT staat niet alleen garant voor spectaculaire races, maar ook voor een afwisselend startveld. De even ranke als snelle Lotus Elan is een populaire auto, hetzelfde geldt voor de Ford Falcon. Reken ook op enkele exemplaren van de Porsche 911, de Porsche 356 en de Marcos 1800 GT. Het deelnemersveld van het NK HTGT wordt steeds internationaler. Dit jaar verwelkomt de klasse onder meer de zeer enthousiaste Vlaamse broers Matthias en Regis Devis, die de ex- Dirk Waaijenberg Ford Falcon delen. Het Britse echtpaar Brian en Barbara Lambert beleeft veel plezier met hun Ginetta G4 en MG B.

Feest!

Het NK HTGT maakt er tijdens elke editie van de Historic Grand Prix Zandvoort een feest van. Dit jaar nog meer dan anders, want de klasse viert haar 20-jarig jubileum. De historische raceserie zag in 1996 het levenslicht. “Eigenlijk bestaan we dus 21 jaar, maar het is nooit te laat om een feestje te vieren”, laat de organisatie weten.

Toegang vanaf 15 euro

Een dagkaart voor het duinterrein kost in de voorverkoop slechts 15 euro (25 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune, bedraagt in de voorverkoop 25 euro (dagkaart) en 45 euro (drie dagen). Kinderen van 5 tot 12 jaar krijgen 50% korting, de jongste kinderen hebben gratis toegang.