Historic Formula 2 brengt spektakel tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

Historic Formula 2 brengt spektakel tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

De Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt voor de vierde keer op rij de klasse Historic Formula 2. Het veld met Formule 2- en Formule Atlantic-auto’s uit de periode 1967 – 1978 staat garant voor spannende duels om de podiumplaatsen. Kom op 28, 29 en 30 augustus naar Circuit Park Zandvoort en geniet van de toenmalige ultieme opstapklasse voor de Formule 1! 

De klasse Historic Formula 2 blikt terug op de periode waarin de Formule 2 de onbetwiste kraamkamer van de Formule 1 was. De Europese Formule 2-titel leverde in die tijd bijna altijd een Formule 1-contract op. Rijders zoals Jacky Ickx, Clay Regazzoni, Jacques Laffite en René Arnoux vormden het bewijs. Ook latere wereldkampioenen in de Formule 1 reden zich in de Formule 2 in de kijker. Denk bijvoorbeeld aan Niki Lauda en Keke Rosberg.

Competitief en supersnel

De races van de Historic Formula 2 op Circuit Park Zandvoort zijn vaak spannend. In 2013 stoof de top drie in de tweede race binnen 0,4 seconde over de finish, na 14 ronden racen! In de eerste race had winnaar Nick Fleming slechts 0,3 seconde voorsprong op zijn achtervolger Matthew Watts. Vorig jaar won Darwin Smith de tweede race met een marge van nog geen seconde op tweede man James Hanson.

De Historic Formula 2 is ook een supersnelle klasse. Snelste man Darwin Smith kwam vorig jaar niet meer dan drie seconden tekort op Simon Fish, de ‘polesitter’ in het Formule 1-veld van het FIA Masters Historic Formula One Championship.

Grote namen

Naar verwachting verschijnen er 20 tot 25 historische Formule 2- en Formule Atlantic auto’s aan de start. Onder hen regerend kampioen Robert Simac en ook Darwin Smith, vorig jaar winnaar van de tweede race tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort.

Een aantal auto’s in het startveld is vroeger bestuurd door coureurs die destijds aan de vooravond van een succesvolle carrière stonden. De March 712 van Robert Simac is de voormalige auto van Jean-Pierre Jaussaud, tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans. David Brown mengt zich met zijn Brabham BT30 in de Formule 2-strijd. Dit is de voormalige ‘werkplek’ van John Watson, vijfvoudig Formule 1 Grand Prix-winnaar. In 1983 eindigde Watson met zijn McLaren-Ford als derde tijdens de Grand Prix van Nederland.

Steve Seaman is de huidige bestuurder van de Ralt RT1 waarmee Eddie Cheever in actie kwam. Cheever behaalde in de Formule 1 twee tweede plaatsen en stond zeven keer op het laagste treetje van het erepodium. De Amerikaan won in 1998 de Indy 500.

19 races voor 40 euro

In de voorverkoop kost een toegangskaart voor drie dagen, inclusief toegang tot het rennerskwartier, slechts 40 euro. Voor dat geld krijgt u 19 races, enkele bijzondere demo’s en de kwalificaties voorgeschoteld. Een dagkaart kost 20 euro. Kinderen onder begeleiding krijgen 50% korting (5-12 jaar) of, voor de allerjongsten, gratis toegang.

U kunt uw kaarten bestellen via www.historicgrandprix.nl.