Grand Prix-sfeer in Zandvoortse centrum herleeft tijdens rijdersparade Historic Grand Prix Zandvoort

Grand Prix-sfeer in Zandvoortse centrum herleeft tijdens rijdersparade Historic Grand Prix Zandvoort

De Historic Grand Prix Zandvoort blijft allesbehalve beperkt tot Circuit Zandvoort. De rijdersparade door de straten van Zandvoort is uitgegroeid tot een klassieker, die ook dit jaar weer veel bezoekers trok.

Op zaterdagavond was het gezellig druk langs het traject van de rijdersparade. De zesde editie was meteen ook de meest afwisselende parade van de afgelopen jaren. Het deelnemersveld werd aangevoerd door Chris MacAllister in zijn meer-dan-unieke Lotus 49 Formule 1, die 50 jaar geleden in handen van Jim Clark geschiedenis schreef tijdens de Grand Prix van Nederland.

Bonte stoet

De parade was een mooie, bonte stoet van formuleauto’s, toerwagens, GT’s, pre-war sportscars en historische karts. Gijs van Lennep is een vaste deelnemer met zijn Porsche 911 RSR. De meeste belangstelling ging misschien wel uit naar de Heineken Variomaton, een meer dan 50 jaar oud ‘rijdend Heineken biervat’ aangedreven door DAF-techniek. In combinatie met de drie bevallige jongedames in het vat, was dit waarschijnlijk de meest gefotografeerde combinatie.

Na de parade was het voor veel bezoekers tijd voor een goudgele Heineken, of iets anders, op één van de vele gezellige terrassen in het Zandvoortse centrum.