Goedbezochte, gezellige Historic Grand Prix Zandvoort rijdersparade

Goedbezochte, gezellige Historic Grand Prix Zandvoort rijdersparade

De zaterdag van de Historic Grand Prix Zandvoort werd traditioneel afgesloten met de rijdersparade door de straten van Zandvoort. De toeschouwers stonden rijendik langs het traject en zagen een bonte stoet van formuleauto’s, toerwagens, GT’s, historische karts en zelfs een Dakar-truck. Het DAF Museum zette de DAF-truck in waarmee de equipe-Jan de Rooy in 1982 klassewinnaar in de Dakar-rally werd.

Racelegenden 

Diverse racelegenden namen met een grote glimlach deel aan de parade. Het veld werd aangevoerd door Jan Lammers, met de Ralt-Toyota Formule 3-auto waarmee hij in 1978 Europees kampioen werd. Gijs van Lennep is een vaste deelnemer, uiteraard met een Porsche. Jürgen Barth, net als Lammers en Van Lennep een voormalig Le Mans-winnaar, was dit jaar als toeschouwer aanwezig.

Gezellig

Na de parade was het nog lang gezellig in het Zandvoortse centrum. Op het Raadhuisplein, middenin het dorp, gingen de motorklanken over in muziek. De toeschouwers grepen hun kans om de raceauto’s van dichtbij te bekijken en genoten op een terras van het mooie weer. Tot volgend jaar!