FIA Masters Historic Sports Car Championship

FIA Masters Historic Sports Car Championship

Het FIA Masters Historic Sports Car Championship is het domein van de prototypes en GT’s die in de jaren ’60 en de eerste helft van de jaren ’70 in actie kwamen tijdens onder meer de 24 uren van Le Mans. Kippenvel!

Het FIA Masters Historic Sports Car Championship behoort tot de meest spectaculaire raceseries die in actie komen tijdens de Historic Grand Prix. De sportprototypes combineren het mooiste wat autosport te bieden heeft: hoge snelheden, spectaculair en fraai gelijnde raceauto’s, het prachtige geluid van de zeer krachtige racekrachtbronnen en een mooie strijd om de diverse posities.

De Lola T70 behoort tot de meest bekende en mooiste raceprototypes uit de jaren ’60. De racer, aangedreven door een ‘vette’ V8, boekte vele successen in langeafstandsraces zoals een zege in de 24 uren van Daytona. Naast de Lola T70 behoren de eveneens zeer bekende en fraaie Chevron B8 en B16 tot de populairste auto’s in het veld. Het startveld bestaat deels uit ‘dikke’ GT’s, zoals de Porsche 911 RSR.

Het FIA Masters Historic Sports Car Championship is onderverdeeld in zeven klassen, die zijn vernoemd naar coureurs die enkele decennia geleden geschiedenis schreven. Denk aan Dr. Helmut Marko, die in 1971 samen met Gijs van Lennep de 24 uren van Le Mans won. Andere klassen zijn vernoemd naar onder anderen Henri Pescarolo, Jo Siffert en Denny Hulme.