FIA Lurani Trophy

FIA Lurani Trophy

In de jaren 1958 – 1963 was de Formule Junior dé formulewagenklasse voor talentvolle rijders die Formule 1-coureur wilden worden. De hoog aangeschreven FIA Lurani Trophy haalt herinneringen op aan deze prachtige klasse.

De Formule Junior heeft een hele lichting succesvolle Formule 1-coureurs voortgebracht. Denk bijvoorbeeld aan Jim Clark, John Surtees, Jochen Rindt en Wolfgang von Trips. De raceklasse kwam in de periode 1961 – 1963 jaarlijks in actie op het circuit van Zandvoort. De racewinnaars Tony Maggs (1961), Peter Arundell (1962) en Frank Gardner (1963) groeiden door naar de Formule 1.

Ook veel bekende Nederlandse coureurs kozen voor de Formule Junior. Onder hen Rob Slotemaker, Ben Pon en Henk van Zalinge.

De FIA Lurani Trophy staat garant voor spannende races, met een startveld van rond de 30 auto’s. Het deelnemersveld is een mix van bekende en vergeten merken. In de eerste categorie vallen Lotus, Brabham, Cooper en Lola, in de tweede categorie merken als Caravelle, Emeryson en Tojeiro.