FIA Lurani Trophy-rijder kiest Historic Grand Prix Zandvoort voor viering 500ste race

FIA Lurani Trophy-rijder kiest Historic Grand Prix Zandvoort voor viering 500ste race

Voor Duncan Rabagliati was de Historic Grand Prix Zandvoort een bijzonder evenement. De Brit reed zijn 500ste race met zijn Alexis HF1 Formule Junior. Het was geen toeval dat de voorzitter van de Formula Junior Historic Racing Association zijn jubileumrace tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort reed. “Ik wilde mijn jubileum vieren tijdens een mooi, groot evenement.”

Duncan Rabagliati kocht zijn Alexis HF1 Formule Junior uit 1959 in 1979. “Mijn Alexis is de enige van dit type”, vertelde hij tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. “In 1959 waren er snellere Formule Juniors, deze auto was daarom destijds geen succes.”
Rabagliati reed in 1989 zijn eerste race met zijn Formule Junior. 26 jaar later is hij nog steeds met de auto actief. De jubilaris: “Er zijn meer mensen die zeggen dat ze 500 races met één auto hebben gereden, maar ik kan het bewijzen.” Hij toont een heel dik pak papier. “Ik heb meerdere seizoenen meer dan 30 races per jaar gereden met mijn Alexis.”
In al die jaren vulde hij zijn prijzenkast. In de hoog aangeschreven FIA Lurani Trophy won hij bijvoorbeeld drie keer de titel voor auto’s met de motor voorin.

Enthousiast over Historic Grand Prix Zandvoort

Rabagliati is niet alleen deelnemer aan Formule Junior-races. Hij is voorzitter van de Formula Junior Historic Racing Association, sinds 1993 betrokken bij de organisatie van het Britse Formule Junior kampioenschap en sinds 1998 ook bij de FIA Lurani Trophy. Met al zijn ervaring als rijder en bestuurder kan hij een goede inschatting maken van de plek die de Historic Grand Prix Zandvoort binnen de internationale historische autosport inneemt. Rabagliati: “Ik vind de Historic Grand Prix Zandvoort een fantastisch evenement. Het heeft een stevige positie op de internationale racekalender ingenomen, iedereen wil hier graag racen. Het is een mooi en groot evenement, daarom heb ik dit weekend uitgekozen om hier mijn jubileumrace te rijden.”