FIA Historic Formula 3 European Cup

FIA Historic Formula 3 European Cup

De Historic Grand Prix Zandvoort was in 2018 het toneel van een bijzondere primeur: de eerste races van de gloednieuwe FIA Historic Formula 3 European Cup. De FIA-klasse voor Formule 3-auto’s uit de periode 1971 – 1984 komt jaarlijks slechts één keer in actie, op ‘ons’ Circuit Zandvoort. Mis het niet tijdens de Historic Grand Prix van dit jaar!

De FIA Historic Formula 3 European Cup blikt terug op een periode waarin vele Formule 3-coureurs uitgroeiden tot autosportlegenden. Denk bijvoorbeeld aan viervoudig Formule 1 wereldkampioen Alain Prost, tevens tweevoudig winnaar van de Grand Prix van Nederland. De Fransman won in 1979 de ronde van het FIA Europees kampioenschap Formule 3 op het circuit van Zandvoort. Ook Nederlandse topcoureurs legden de basis van hun carrière in de Formule 3. Kijk bijvoorbeeld naar de uitslag van het FIA Europees kampioenschap Formule 3 op het circuit van Zandvoort in 1978. Jan Lammers won, Michael Bleekemolen werd tweede, Arie Luyendijk zesde en Huub Rothengatter negende.

De even lange als rijke Formule 3-geschiedenis van Circuit Zandvoort is voor de FIA een belangrijke reden om de FIA Historic Formula 3 European Cup op het voormalige Grand Prix-circuit te organiseren. Daarnaast is de succesvolle, goedbezochte Historic Grand Prix Zandvoort precies het juiste decor voor de bijzondere Cup!