CHOPARD official timekeeper Historic Grand Prix Zandvoort 2018

CHOPARD official timekeeper Historic Grand Prix Zandvoort 2018

CHOPARD is terug van weggeweest als ‘official timekeeper’ van de Historic Grand Prix Zandvoort. Het prestigieuze horlogemerk Chopard, Historic Grand Prix Zandvoort en GASSAN zijn al jarenlang nauw met elkaar verweven. In 2013 en 2014 was Chopard ook al ‘official timekeeper’ van dit historische event. Chopard heeft in samenwerking met GASSAN speciaal de Mille Miglia Limited Edition ontworpen.

Deze Chopard Limited Edition horloges zijn gemaakt in samenwerking met GASSAN ter gelegenheid van de Historic Grand Prix die van 31 augustus t/m 2 september 2018 op het circuit in Zandvoort zal worden gehouden. Chopard en GASSAN hebben dit jaar wederom een stand in de Paddock Club waar onder andere deze zeer exclusieve ‘winners editions’ van het horloge zullen worden uitgereikt aan de 11 individuele winnaars van de verschillende races.

De unieke uitvoering van dit model, dat tot de Chopard Mille Miglia serie behoort, is wereldwijd alleen bij GASSAN verkrijgbaar en is met zijn diameter van 42 millimeter en het Zandvoort logo op de wijzerplaat uniek in zijn soort. In elk horloge is het individuele limited nummer gegraveerd.

Goede doel: Stichting Steun het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie
Eén exemplaar van de Chopard Mille Miglia winners edition wordt op vrijdag 31 augustus geveild voor het goede doel: Stichting Steun het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.
Oud autocoureur Robert Doornbos is ambassadeur van deze stichting en hij overhandigt dit bijzondere horloge persoonlijk aan de hoogste bieder.
De veiling vindt plaats op vrijdag 31 augustus rond 18.30 uur in de Paddock Club in Paddock 1.

Twaalf ‘winners editions’ beschikbaar!
GASSAN en Chopard hebben bovendien 12 exemplaren van de Chopard Mille Miglia ‘winners edition’ beschikbaar voor directe verkoop tijdens de racedagen, te weten de nummers 14 t/m 25.
Deze exclusieve chronograafhorloges zijn, samen met een selectie Chopard modellen, te bezichtigen en verkrijgbaar in de Historic Grand Prix Zandvoort Paddock Club.

Autosportpersoonlijkheid geëerd
Chopard en GASSAN zetten traditiegetrouw ook dit jaar weer een autosportpersoonlijkheid in het zonnetje. Clive Chapman mocht vorig jaar een horloge in ontvangst nemen als dank voor alles wat hij voor de autosport heeft betekend.

Klassieke auto familie Scheufele tentoongesteld
Uniek dit jaar is de aanwezigheid van de Rolls Royce Corniche Cabriolet, de zogenoemde Nightcar, van Karl Scheufele, President van Chopard Genève, en zijn vrouw Karin. Deze prachtige klassieke Rolls Royce uit de jaren 70 kwam in het bezit van de familie Scheufele na het overlijden van de oprichter van GASSAN, Samuel Gassan. Die in zijn testament de familie Scheufele de auto voor een zeer gunstig bedrag aanbod.

Chopard en GASSAN special partners
Het Zwitserse familiebedrijf Chopard, onder leiding van de familie Scheufele, is sinds jaar en dag een speciale partner van GASSAN. De geschiedenis van de samenwerking dateert vanaf het begin van de ontmoeting van de oprichter van ons familiebedrijf, Samuel Gassan, met de familie Scheufele en duurt tot de dag van vandaag.